internet-explorer-9-rc-si-stahlo-pres-2-miliony-uzivatelu
Novinka Internet Explorer 9 RC si stáhlo přes 2 miliony uživatelů

Internet Explorer 9 RC si stáhlo přes 2 miliony uživatelů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 2. 2011 11:00 2

Microsoft prohlížeči prorokuje úspěch. Plná verze by se měla objevit už 14. března.

Reklama

Microsoft, který minulý týden oficiálně vypustil ke stažení první release candidate verzi internetového prohlížeče Internet Explorer 9, je potěšen odezvou uživatelů. Ti o ní měli velký zájem, když za několik dní si ji z internetu stáhlo přes 2 miliony uživatelů.

Do statistik se počítá pouze manuální stažení, automatické aktualizace z rozšířené betaverze nejsou započítány. Prohlížeč přináší některé nové věci, jako např. Tracking Protection, díky které máte možnost si zvolit webové stránky, se kterými nechcete sdílet svá data a osobní informace.

Lze ji také využít při blokování reklamy. K dispozici je i služba Pinned Sites (připnuté stránky) umožňující v případě potřeby weby integrovat s plochou systému Windows 7. Microsoft je o úspěchu svého nového skálopevně přesvědčen.

Jiného názoru je konkurenční Mozilla, konkrétně její zástupce Paul Rouget, který na své osobní stránce uvedl, že Internet Explorer 9 rozhodně není moderním prohlížečem (čtěte: Mozilla naráží na Internet Explorer 9, není prý moderním prohlížečem).

Podle něj je sice lepším prohlížečem než IE 8, ale tím to také končí. Rouger srovnání demonstroval na několika testech týkajících se standardů jako HTML5 či CSS3. Např. na stránce html5test.com dosáhl Firefox 4 výsledku 255 bodů, zatímco IE9 RC pouze 130 bodů. Internet Explorer 9 RC můžete stahovat zde.

Nepřehlédněte:

Internet Explorer 9 RC si stáhlo přes 2 miliony uživatelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: PCGH

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama