vyhlaseno-100-nejlepsich-her-vsech-dob-na-pc-vitezem-je-cyberpunkove-deus-ex
Novinka Vyhlášeno 100 nejlepších her všech dob na PC. Vítězem je cyberpunkové Deus-Ex

Vyhlášeno 100 nejlepších her všech dob na PC. Vítězem je cyberpunkové Deus-Ex

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 2. 2011 15:45 42

Na druhém místě je World of Warcraft, třetí Oblivion. Patrioty pak jistě potěší 13. místo simulátoru ARMA 2 od Bohemia Interactive.

Reklama

Prestižní časopis PC Gamer organizoval anketu, ve které žurnalisté ze Spojených států a Velké Británie volilo 100 nejlepších videoher všech dob. Výsledky jsou konečně venku a dá se předpokládat, že vyvolají bouřlivé reakce. Aby měla šanci na úspěch opravdu každá hra, byly do žebříčku mimo komerčně laděních titulů jako např. Crysis, nebo World of Warcraft, zařazeny i tzv. indie tituly, neboli hry nezávislé scény. Ale přejděme k výsledkům.

Našince jistě potěší výsledek vojenského simulátoru ARMA 2 od Bohemia Interactive, který se umístil na výborné 13. příčce. Do první desítky se pak vměstnalo Diablo 2, Starcraft II: Wings of Liberty, Portal, nebo populární Half-Life 2, ve kterém si to oblíbený němý hrdina Gordon Freeman opět rozdal s agresivní nepřátelskou rasou.

Na třetí pozici se umístilo pokračování série Elder Scrolls s podtitulem Oblivion. Druhé je World of Warcraft – nejúspěšnější MMORPG z dílem Blizzardu, které způsobuje závislost ,-). Nejlepší hrou všech dob nakonec bylo vyhlášeno Deus-Ex, což je cyberpunkové RPG z roku 2000 běžící na Unreal Enginu.

Podívejme se, jak si vedly další známé tituly. První díl Mass Effectu skončil 25, na 41. pozici se potom umístila legenda Doom. A jak si vedla hra, kvůli které si hodně hráčů kupovalo výkonné grafiky, jen proto, aby si ji mohli zahrát na slušné detaily? Poměrně dobře, Crysis se umístilo na 71. místě.

Vyhlášeno 100 nejlepších her všech dob na PC. Vítězem je cyberpunkové Deus-Ex
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama