iphone-4-zvolen-jako-nejlepsi-mobil-v-aplikacich-zvitezilo-angry-birds
Novinka iPhone 4 zvolen jako nejlepší mobil, v aplikacích zvítězilo Angry Birds

iPhone 4 zvolen jako nejlepší mobil, v aplikacích zvítězilo Angry Birds

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 2. 2011 13:00 6

Kritici na něm oceňují výbornou kvalitu displeje, použité materiály a perfektní ekosystém pro vývojáře aplikací.

Reklama

I tentokrát bylo součástí veletrhu Mobile World Congress 2011 v Barceloně udělování cen asociace GSMA, neboli Global Mobile Awards. Skládá se z celkem devíti kategorií. V nich se hodnotí nejen mobilní zařízení, vývoj, inovace, ale také aplikace a technologie nebo nejlepší marketingová řešení.

Nejlepším mobilním telefonem byl vyhlášen iPhone 4, na kterém kritici ocenili kvalitu displeje, použité materiály a hlavně fenomenální ekosystém pro vývojáře aplikací. „V těsném závodě iPhone 4 vytvořil na základě úspěchu svých předchůdců tempo i pro ostatní smartphony,“ uvádí GSMA.

Jako nejlepší výrobce zařízení byla vybrána společnost HTC, která prý svou přítomnost na trhu vybudovala z ničeho a stala za zakrátko silným hráčem s rozsáhlým portfoliem přístrojů napříč platformami.

Aplikací roku pro mobilní zařízení se pak stalo Angry Birds (naštvaní ptáci), což je jednoduchá, ale zábavná hra, která se točí kolem bandy opeřenců, kterým zlobiví vepři ukradli vajíčka. Podle kritiků se jedná o aplikaci, která je jednoduchá, intuitivní a neuvěřitelně návyková. Měla velký dopad na význam trhu s mobilními aplikacemi a pomohla také zvýšit důvěryhodnost malých vývojářských týmů stojících mimo hlavní proud.

iPhone 4 zvolen jako nejlepší mobil, v aplikacích zvítězilo Angry Birds
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: GSMA

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama