windows-8-pro-tablety-uz-pocatkem-pristiho-roku
Novinka Windows 8 pro tablety už počátkem příštího roku?

Windows 8 pro tablety už počátkem příštího roku?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 2. 2011 13:00 1

Zdrojem informace je obrázek z údajné prezentace společnosti Dell. Jeho pravost nelze ověřit, termín se nám zdá ale až moc optimistický.

Reklama

Na serveru AndroidCentral se objevil zajímavý článek, který dokládá, že operačního systému bychom se mohli dočkat už příští rok, tedy alespoň ve formě pro stále oblíbenější multimediální tablety.

Vše vychází z obrázku z údajné prezentace společnosti Dell, podle kterého se v prvních měsících roku 2012 dostane na trh zařízení s úhlopříčkou 10,1“ s rozlišením 1366 × 768 pixelů a kódovým označením Peju, které poběží na operačním systému Windows 8.

Ještě koncem roku by mělo být uvedeno zařízení Sterling s Androidem 3.0 Honeycomb a Gallo. O pravosti cestovní mapy lze pochybovat. Informace je totiž v zásadním rozporu s dříve vyřčenými spekulacemi.

Podle většiny z nich se nástupce Windows 7 objeví až počátkem roku 2013, tedy minimálně x86 verze. Tuto hypotézu nedávno potvrdil i ruský hacker s přezdívkou WZOR, podle kterého se Windows 8 začnou prodávat 1. března 2013 (čtěte: Windows 8 budou v obchodech 7. ledna 2013, tvrdí ruský hacker)

Microsoft počátkem roku na veletrhu CES oznámil, že operační systém Windows 8 bude k dispozici i pro ARM. Své tvrzení podpořil ukázkou, kdy Windows s uživatelským rozhraním podobným současné generaci (Windows 7; pozn.red.) běžel na počítači architektury ARM. V praxi byl demonstrován kancelářský balík MS Office, hardwarová akcelerace multimédií či surfování v Internet Exploreru 9.

Nepřehlédněte:

Windows 8 pro tablety už počátkem příštího roku?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: AndroidCentral

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama