vime-jaky-je-nejvykonnejsi-android-v-testech-je-nejlepsi-lg-optimus-3d
Novinka Víme, jaký je nejvýkonnější Android. V testech je nejlepší LG Optimus 3D

Víme, jaký je nejvýkonnější Android. V testech je nejlepší LG Optimus 3D

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 2. 2011 13:30 9

Zařízení, kterému je hnacím motorem dvoujádrové SoC OMAP 4430 od Texas Instruments, kraluje s přehledem většině testů.

Reklama

Na trh pomalu směřují nové smartphony osazené vícejádrovými procesory. Zákazníky lákají - jak jinak - na vysoký výkon, ale to, jak jsou na tom ve skutečnosti, jsme si mohli jen domýšlet. Dosud jsme totiž byli zahlcováni pouze informacemi z per aktivních marketingových oddělení.

Anandtech neztrácel čas a provedl komplexní sérii testů nových dvoujádrových smartphonů s Androidem. Na první příčce se umístilo LG se svým modelem Optimus 3D, jež pohání procesor OMAP 4430 od Texas Instruments. Druhý skončil Optimus 2X s Tegrou 2, třetí pak nástupce Galaxy S s čipem Exynos 4210.

Následuje Motorola Atrix (čtěte: Motorola Atrix 4G: mobil, ale i srdce počítače), jehož největší výhoda spočívá v příslušenství, díky kterému se v mžiku stane srdcem počítače. Ačkoli ji také pohání Tegra 2, výkon je nižší než v případě LG; na vině je vyšší rozlišení displeje. Atrix má 4“ displej s rozlišením 540 × 960 pixelů (qHD), Optimus 2X nabízí běžné WVGA 480 × 800 px.

Nejvýkonnějším jednojádrovým procesorem se podle očekávání stal Hummingbird na taktu 1 GHz s grafikou PowerVR SGX540. Nalézt jej můžete ve smartphonech Galaxy S, nebo druhém „Pure Google“ telefonu – Nexusu S.

Víme, jaký je nejvýkonnější Android. V testech je nejlepší LG Optimus 3D
i Zdroj: PCTuning.cz
Víme, jaký je nejvýkonnější Android. V testech je nejlepší LG Optimus 3D
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Podíváte-li se na jednotlivé testy, tak zjistíte, že do nich nebyl se svými novinkami zahrnuta taiwanská štika HTC. Důvod je nasnadě, tato společnost osazuje své přístroje i nadále z velké části čipovou sadou Qualcomm MSM8255 s GPU Adreno 205.

Výkon nových smartphonů byl ale testován syntetických testech Rightware Browsemarku, Javascript Benchmarku 0.9 a GLBenchmarku 2.0. Kompletní recenzi si můžete přečíst na serveru Engadged.

Zdroj: Anandtech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama