htc-flyer-tablet-s-1-5ghz-procesorem-a-vylepsenym-sense
Novinka HTC Flyer: tablet s 1,5GHz procesorem a vylepšeným Sense

HTC Flyer: tablet s 1,5GHz procesorem a vylepšeným Sense

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 2. 2011 15:30 3

Etablovaný výrobce na MWC 2011 šokoval. Kdo u tabletu očekával optimalizovaný Android 3.0, bude zklamán.

Reklama

Na veletrhu Mobile World Congress představilo HTC i dlouho očekávaný tablet s označením Flyer. Ten sice přináší některé zajímavé funkce, ale použitý konzervativní hardware a hlavně absence Androidu 3.0 jeho šance na úspěch výrazně snižuje.

Uživatelům nabídne pouze 7“ displej s rozlišením 1024 × 600 pixelů. Motorem je jednojádrový procesor od Qualcommu s nominální frekvencí 1,5 GHz.

Operačním systémem je specificky upravený Android 2.2, některými označovaný jako Android 2.4. Rozčarování by mělo trochu kompenzovat vylepšené uživatelské rozhraní HTC Sense s 3D rozhraním. Nicméně HTC jednoznačně zaspalo, nejen běžní uživatelé vzhlížejí k přístrojům s optimalizovaným Androidem 3.0.

HTC Flyer: tablet s 1,5GHz procesorem a vylepšeným Sense
i Zdroj: PCTuning.cz

Zadní stranu okupuje fotoaparát s rozlišením 5 Mpx s automatickým zaostřováním, na přední straně je 1,3Mpx kamera pro videohovory. Vnitřní kapacita je 32 GB, k dispozici je i 1 GB paměti RAM. Kapacitu lze navýšit pomocí rozšiřujících microSD karet.

Baterie s kapacitou 4000 mAh má umožnit až 6 hodin přehrávání videa. Tento údaj není nikterak oslnivý a dnes patří spíše k průměru. Flyer byl také vybaven akcelerometrem, GPS modulem, nebo digitálním kompasem. Hmotnost má 415 gramů. Poměrně zajímavá je potom možnost psát dotykovým perem poznámky. Ale upřímně, novináři i všichni ostatní čekali od etablovaného výrobce víc.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama