nokia-dulezite-je-porazit-android
Novinka Nokia: důležité je porazit Android

Nokia: důležité je porazit Android

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 2. 2011 23:00 15

Malý je ten, kdo má malé cíle. V Nokii to nejspíše vidí stejně, společně s Microsoftem půjdou Androidu po krku.

Reklama

V pátek bylo oznámeno, že Nokia si plácnula s Microsoftem a Windows Phone 7 se stane hlavní platformou pro tzv. chytré Nokie. Spolupráce bude pro obě společnosti oboustranně prospěšná. Nokia získá operační systém, Microsoft zase například ceněné geolokační služby Ovi. A dohromady z toho všeho vznikne jeden cilný celek.

Nokia údajně o spolupráci jednala také s Googlem, ale nedomluvila se. Takže nakonec byla nastartována spolupráce s Microsoftem, což by mělo vést k tomu, že časem budou trhu dominovat tři silné ekosystémy – Windows Phone 7, iOS a Android.

Na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně dnes proběhla očekávaná tisková konference finského výrobce. Nesla se spíše v duchu očekávaného. Po ni přišel tradičně čas na otázky novinářů.

Celý přepis naleznete na renomovaném magazínu Engadget. Dovolím si z něj vypíchnout pár zajímavých věcí.

  • Stane se Nokia hlavním dodavatelem telefonů s Windows Phone 7? Dobrá otázka, ale ne, nestane se. Pro nás bude nejlepší, když budeme moci soupeřit s ostatními. Naší prioritou je porazit Android a budeme se toho snažit dosáhnout v rámci celého ekosystému WP7.

  • Vy se opravdu necítíte ohroženi Blackberry? Myslíme si, že kombinací cenově příznivých zařízení v kombinaci se zaměřením Microsoft na korporátní sféru budeme ve velmi silné pozici. Vzhledem ke komukoli jinému.

  • V nejnižší cenové kategorii nyní máme několik nových produktů, které budeme postupně uvádět na indický trh. Některé umožňují současně používat dvě aktivní SIM karty (v Indii jsou nesmírně populární. Patří jim 39 procent tamního trhu; pozn. red).

  • V publiku teď někdo vykřikl, jestli jsem trojský kůň. Otázku beru. Ale odpověď je zřejmá – nejsem! Do jednání (s Microsoftem) bylo zapojeno cele vedení Nokie a představenstvo. Ti potom ve čtvrtek v noci rozhodli.

Nokia: důležité je porazit Android
i Zdroj: PCTuning.cz

Nepřehlédněte:

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama