maskot-sony-omylem-zverejnil-kod-ktery-slouzil-k-hacknuti-ps3
Novinka Maskot Sony omylem zveřejnil kód, který sloužil k hacknutí PS3

Maskot Sony omylem zveřejnil kód, který sloužil k hacknutí PS3

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 2. 2011 15:00 5

Ve fotbalové terminologii se tomu říká „kopat na vlastní bránu.“ Podle Sony šlo o nedorozumění.

Reklama

Sony je momentálně zaneprázdněná nahánením hackerů, které se snaží přivést k zodpovědnosti za to, že prolomili ochranu její videoherní konzole PlayStation 3. V boji s houževnatým nepřítelem ji má pomoci komando právníků a pro asiaty typické vysoké odhodlání dotáhnout věci do konce.

Včera se ji ale omylem podařil trapas, který okamžitě odstartoval smršť posměšků napříč celým internetem. Hlavními protagonisty nešťastné záležitosti byli Kevin Butler, jež vystupuje v reklamách na PlayStation a vygenerovaný kód pro obejití bezpečnosti USB na PlayStation 3.

Sony tvrdí, že došlo k nedorozumění. Věc se má takto: Uživatel sociální služby Twitter s přezdívkou exiva poslal Butlerovi vygenerovaný kód, který jej převzal a v domnění, že jde o souřadnice ze hry Lodě, přeposlal s dodatkem: „Nech mě hádat – potopil jsi mou loď?“. Zanedlouho byl Tweet odstraněn, ale už bylo pozdě.

Exiva pak na Twitter napsal: Pokud si tou bojovou lodí myslel ochranu PS3, tak ano, tvou bojovou loď jsem potopil ,-). Retweetnut sice nebyl metldr root klíč, ale i tak má někdo v Sony zaděláno na pořádný průšvih. To Kevin Butler může být v klidu, jedná se totiž o fiktivní postavičku „viceprezidenta pro PlayStation“, kterou ztvárnil herec Jerry Lambert. Sony se povedl parádní vlastenec.

Nepřehlédněte:

Maskot Sony omylem zveřejnil kód, který sloužil k hacknutí PS3
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: mcvuk

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama