zmeny-v-mozille-jeste-letos-bude-uveden-firefox-5-6-a-7
Internet Novinka Změny v Mozille, ještě letos bude uveden Firefox 5, 6 a 7

Změny v Mozille, ještě letos bude uveden Firefox 5, 6 a 7

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 2. 2011 13:00

Staré číslování bude zapomenuto, k novým zákazníkům má prohlížeči pomoci navyšování čísel finálních verzí.

Reklama

Přestože společnost Mozilla drží mezi internetovými prohlížeči stále druhé místo, není v posledních letech už tak výrazná. Prohlížeč Firefox dlouhodobě stagnuje a to hlavně proto, že má oproti stávající konkurenci (hlavně Chrome a Opera; pozn. red.) pomalý vývoj a není příliš atraktivní pro nové uživatele.

To se má zanedlouho všechno změnit. Hybnou silou má být především agresivnější cyklus aktualizací, takže letos ještě uslyšíme o Firefoxu 5, 6 a 7. Pravdou ale je, že na trhu není oficiálně ani jeho čtvrtá verze; uživatelé se v těchto dnech teprve dočkali jedenácté betaverze.

Po jejím uvedení bude uživatelům naservírován Firefox 5, který nabídne animované uživatelské prostředí, nebo plnou podporu 64bitových Windows. V létě se potom dočkáme šesté verze s podporou Mac OS X 10.7, řadou vychytaných chyb, optimalizací JavaScriptového kódu a s webovými aplikacemi. Koncem roku má údajně vyjde i sedmá verze.

Plán je to rozhodně ambiciózní, otázkou bude, jak moc se ho Mozille podaří dodržet. Každopádně rychlejší cyklus aktualizací (nazvěme to spíše marketingový tah) může mít na uživatele pozitivní vliv. Firma se údajně také začne více věnovat dalším platformám, hlavně mobilům a tabletům, kdy se chce profilovat jako výrobce univerzálního prohlížeče napříč platformami.

Nepřehlédněte:

Firefox 4 znovu odložen. Finální verze údajně až v březnu

Změny v Mozille, ještě letos bude uveden Firefox 5, 6 a 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama