samsung-prebral-ctvrte-misto-v-prodejnosti-htc
Novinka Samsung přebral čtvrté místo v prodejnosti HTC

Samsung přebral čtvrté místo v prodejnosti HTC

Ondřej Morávek

Ondřej Morávek

9. 2. 2011 16:15 2

Samsung přebral HTC bramborovou medaili v roce 2010 v prodejnosti svých smartphone telefonů.

Reklama

Rok se s rokem sešel a byly vyčísleny nové prodejnosti jednotlivých značek telefonů. Čísla se zdají být astronomická, jsou v milionech. Celkem bylo prodáno 302.6 milionu smartphonů v roce 2010, v předchozím roce tomu bylo pouze 173.5 milionu. To činí 74,4% nárůst za pouhý rok. Pro porovnání to znamená, že každý obyvatel USA si koupil jeden smartphone  - včetně batolat, dětí, dospělých i důchodců, dubmphony se do těchto čísel nepočítají!

Velký nárůst prodejnosti zaznamenal Samsung, který prodal o 316% smartphonů více, na 23 milionů zařízení. Tím předběhnul HTC, které mělo nárůst pouze 165%, na 21 milionů zařízení. 

Podíl smartphonů na trhu
Nokia 33.1%
RIM 16.1%
Apple 15.7%
Samsung 7.6%
HTC 7.1%

Za velký růst zřejmě může velice oblíbený telefon Samsung Galaxy S. Ten byl distribuován po celém světě. HTC však pouze se soustředilo na Severní Ameriku a Evropu. Očekává se válka mezi Samsungem a HTC v nejbližší době, neboť oba budou uvádět nové produkty s Androidy a zřejmě i Windows Phone 7 v letošním roce. Ty budou obsahovat novější SoC (System on Chip), především s Tegrou 2, dvoujádrovým procesorem. Nejen však hardware, ale i software činí rozdíly mezi prodejností. Hardware se srovnává a vše je nyní o kvalitě optimalizací ovladačů, výbavě telefonů (namátkou HTC Sense vs Samsung TouchWiz).

Další softwarovou výhodou HTC by mohl být OnLive klient pro Androida či Windows Phone 7. HTC oznámilo koupení Londýnské firmy Saffron Digital a amerického poskytovatele online her OnLive Inc. Do vylepšení podpory hraní investovali přibližně 30 milionů liber (přibližně 854 milionů korun).

Vlajková loď HTC, Desire HD

Samsung přebral čtvrté místo v prodejnosti HTC
i Zdroj: PCTuning.cz

vs Samsung Galaxy S

Samsung přebral čtvrté místo v prodejnosti HTC
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: FocusTaiwan.Tw

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama