intel-bude-i-nadale-dodavat-chybne-cipsety-pro-sandy-bridge
Novinka Intel bude i nadále dodávat chybné čipsety pro Sandy Bridge

Intel bude i nadále dodávat chybné čipsety pro Sandy Bridge

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 2. 2011 14:00 14

Použít je budou ti výrobci, kteří se zavážou jejich využitím v konfiguracích, kde se chyba nemůže projevit.

Reklama

Americký výrobce polovodičů, společnost Intel, včera oznámil, že mění částečně své rozhodnutí týkající se zastavení prodeje produktů postižených závadou v čipových sadách Intel P67 a H67.

Kauza odstartovala minulý týden v pondělí, kdy bylo oznámeno, že základní desky pro Sandy Bridge obsahují vadný SATA řadič. Chyba se podle Intelu může projevit v časovém horizontu dvou až pěti let, kdy může docházet k degradaci SATA 3 Gb/s konektorů.

Intel se nyní rozhodl, že bude přeci jen dodávat vadné čipsety výrobcům, kteří se zaváží jejich používáním v konfiguracích, kde se chyba nemůže projevit. Jak známo, ta se týká pouze SATA 3 Gb/s, tudíž používání SATA 6 Gb/s konektoru je bezpečné a není chybou nikterak ovlivněno.

Chybu není možné odstranit aktualizací firmwaru, či přehráním nového BIOSu. Intel se tak v minulém týdnu zastavil výrobu vadných čipsetů. Zároveň s tím také započal s výrobou revidované verze, kterou by měl výrobců začít dodávat v průběhu měsíce. Na plnou kapacitu výroba naběhne nejdříve v dubnu, spíše se ale počítá s květnem.

Intel bude i nadále dodávat chybné čipsety pro Sandy Bridge
i Zdroj: PCTuning.cz

Nepřehlédněte:

Zdroj: Intel

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama