ochrnuty-vytvoril-za-pomoci-swype-novy-guinnessuv-rekord-v-psani-sms
Novinka Ochrnutý vytvořil za pomocí Swype nový Guinnessův rekord v psaní SMS

Ochrnutý vytvořil za pomocí Swype nový Guinnessův rekord v psaní SMS

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 2. 2011 13:45 5

Je částečně paralyzován od ramen dolů. S pomocí technlogie Swype a speciálního snímacího zařízení, ale dokázal nemožné.

Reklama

Hank Torres je sice částečně ochrnutý od ramen dolů, ale za využití technologie Swype, která významně urychluje psaní textu a snímacího zařízení TrackerPro, se mu podařilo zapsat do Guinessovy knihy rekordů.

Klasicky probíhá psaní pomocí Swype tažením prstu po klávesnici. Prstem jakoby kreslíte na klávesnici linky a ve chvíli, kdy dosáhnete požadovaného písmenka, vytvoříte lom a pokračujete k dalšímu znaku. Lom je právě ukazatelem, díky kterému Swype pozná, jaké písmenko jste měli na mysli. Ne nadarmo se o této technologii mluví jako o revoluci psaní na mobilech.

Hank má poškozenou míchu mezi 4. a 5. krčním obratlem, čímž je částečně paralyzován od ramen dolů, tzn., že se nemůže sám najíst, obléci, vykoupat, nebo psát textové zprávy. Může sice částečně hýbat rukama, ale vzhledem k absenci citu a koordinace, to nestačí na to, aby mohl přístroj ovládat, či na něm psát.

Na konferenci Assistive Technology Industry Association Conference, která se minulý týden uskutečnila v Orlandu, se mu podařilo napsat za 83,09 vteřiny větu: „The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.”

V překladu: „Piraně rodu Serrasalmus a Pygocentrus patří kvůli svým ostrým zubům k nejobávanějším sladkovodním rybám na světě. Na člověka ale ve skutečnosti zaútočí jen zřídka,“ a tak se zapsat do análů Guinessovy knihy rekordů

Zdroj: Gizmodo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama