google-obvinil-bing-z-kopirovani-vysledku-vyhledavani-jak-je-to-doopravdy
Novinka Google obvinil Bing z kopírování výsledků vyhledávání. Jak je to doopravdy?

Google obvinil Bing z kopírování výsledků vyhledávání. Jak je to doopravdy?

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

4. 2. 2011 12:30 3

Google nedávno osočil Bing z vykrádání výsledků vyhledávání. Zdá se, že neprávem, za vším totiž stojí chytře naprogramovaný Bing Toolbar.

Reklama

Na celou záležitost upozornil sám Google, když do svého vyhledávání umístil fiktivní výsledky s hesly, které si sám vymyslel. Poté poslal dvacítku svých inženýrů domů a nechal je spustit vyhledávání na jejich laptopech, ke kterému použili aplikaci Internet Explorer s aktivovanou funkcí „Navrhované weby“ a Bing Toolbarem. Přibližně po dvou týdnech vyšlo najevo, že oba vyhledávače poskytují téměř stejné výsledky vyhledávání.

Google obvinil Bing z kopírování výsledků vyhledávání. Jak je to doopravdy?
i Zdroj: PCTuning.cz

Na první pohled se může zdát, že Bing opravdu výsledky krade Googlu, ale pravda je jiná! Bing Toolbar - doplněk pro Internet Explorer umožňující snadno přistupovat ke službám softwarového giganta může (podle volby uživatele) zasílat informace o tom co hledá zpět do Microsoftu. To je naprosto legální věcí - na základě hledání a zvoleného webu si sám uživatel určí co je pro něj relevantní. Tyto informace jsou zasílány Microsoftu a ten je díky tomu schopen aktualizovat své vyhledávání a jeho výsledky. Toolbar tedy nevykrádá Google, nýbrž na základě vyhledávání a následně navštívených webů zlepšuje kvalitu a relevanci svých výsledků.

Rozhořčený komentář Dannyho Sullivana z Googlu je tedy spíše výkřikem do tmy: "Jediným důvodem, proč se tyto stránky objevily ve vyhledávání Googlu, je to, že jsme je tam vložili. Nebyla možnost, jak by se mohly přirozeně objevit ve vyhledávání. Jenže se najednou začaly objevovat na Bingu, to znamená jediné, že Microsoft kopíruje výsledky Google."

Google obvinil Bing z kopírování výsledků vyhledávání. Jak je to doopravdy?
i Zdroj: PCTuning.cz

Microsoft všechna obvinění samozřejmě popřel, vzhledem k chytře naprogramovanému Bing Toolbaru se může na celou situaci s nadhledem usmívat. Co si myslíte vy? Jedná se o kopírování, nebo jen chytré využití dostupných prostředků?

Nepřehlédněte:

Zdroj: PCWorld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama