amd-ma-zalusk-na-tablety-predstavilo-apu-s-tdp-pouhych-5-w
Novinka AMD má zálusk na tablety. Představilo APU s TDP pouhých 5 W

AMD má zálusk na tablety. Představilo APU s TDP pouhých 5 W

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 2. 2011 15:00 11

Kvůli spotřebě bylo nutné osekat paměťový řadič modelu C-50 až na dřeň.

Reklama

Úsporné čipy s integrovanou grafikou z rodiny Fusion, tzv. APU (accelerated processing unit), které kombinují CPU a GPU na jednom kousku křemíku, jsou určené především do notebooků, netbooků, počítačů „vše v jednom“, nebo-li all-in One PC, či základních desek. Mezi nejúspornějšími verzemi figurují čipy s kódovým označením Ontario. Tato rodina má TDP stanovené na hodnotu 9 W (oba modely, jak C-50 s dvěma 1,0 GHz jádry, tak C-30 s jedním jádrem na taktu 1,2 GHz) a nese grafickou část v podobě Radeonu HD 6250.

I přesto, že hodnota TDP je relativně nízká, bylo by jejich využití v tabletech dosti problematické. A tak AMD počátkem týdne oznámilo (a podle všeho také demonstrovalo na tabletu ASUS), že má pro tento účel připravenu úspornější variantu modelu C-50, která má skoro stejném parametry, ale TDP pouhých 5 W.

AMD má zálusk na tablety. Představilo APU s TDP pouhých 5 W
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedním z prvních modelů, ve kterém bude použit, je zařízení z repertoáru společnosti Acer. Zajímá-li vás, jak bylo nižší spotřeby docíleno? Vězte, že téměř na kost byl osekán paměťový řadič (nyní podporuje pouze určité frekvence, časování) a šetřilo se také na videovýstupech, kdy zpravidla bývá na těchto zařízeních zastoupen pouze jeden HDMI výstup, respektive jeden USB konektor.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama