hacker-ukradl-zetony-na-poker-v-hodnote-12-milionu-dolaru
Novinka Hacker ukradl žetony na poker v hodnotě 12 milionů dolarů

Hacker ukradl žetony na poker v hodnotě 12 milionů dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 2. 2011 14:00 2

V „oboru“ není žádným nováčkem. Už v roce 2008 se naboural do systému zaměstnavatele a přidal si k výplatě pár tisíc navíc.

Reklama

Ashley Mitchell ukradnul největšímu provozovateli her v sociální síti Facebook, společnosti Zynga, přes 400 miliard virtuálních žetonů využitelných v pokerové aplikaci na Facebooku. Na černém trhu část z nich potom prodal za 53 tisíc liber. Ke všem činům spojeným s proniknutí do systému Zynga se přiznal při včerejším soudním přelíčení, informuje deník The Herald Express.

Hacker pronikl k serverům provozovatele, ze kterých si na falešné účty na Facebooku žetony lehce převedl. Ke spáchání trestného činu došlo ve druhé polovině roku 2009. Odcizené virtuální žetony mají cenu kolem 12 milionů dolarů. „Obžalovaný prodal kolem jedné třetiny odcizených žetonů. Zjistili jsme, že miliardu žetonů prodával na černém trhu za 695 dolarů,“ řekl prokurátor Gareth Evans.

Pokud by Michel prodal veškeré žetony, mohl si přijít maximálně na 297 tisíc dolarů; prodával tedy hodně pod cenou. Společnosti Zynga sice nebyla způsobena přímá finanční škoda, protože sama generuje, ale přišla o příjmy od uživatelů, které si je zakoupili od Mitchella. Ten se přitom již v roce 2008 naboural do systému svého zaměstnavatele a přidal si k výplatě zhruba 5600 dolarů.

Hacker ukradl žetony na poker v hodnotě 12 milionů dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Za svou záškodnickou akci tehdy vyfasoval podmínku. V současné době je ve vazbě, kde čeká na vynesení rozsudku.

Nepřehlédněte:

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama