ipad-2-stejne-rozliseni-dvoujadrovy-procesor-a-lepsi-cteni-na-slunicku
Apple Novinka iPad 2: stejné rozlišení, dvoujádrový procesor a lepší čtení na sluníčku

iPad 2: stejné rozlišení, dvoujádrový procesor a lepší čtení na sluníčku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 1. 2011 17:30 4

Zdá se, že vyššího rozlišení se uživatelé nakonec nedočkají. Oproti tomu přítomnost dvojice kamer pro videohovory se zdá býti hotovou věcí.

Reklama

Všichni, kdo se o výrobky Apple, a zvlášť o iPad zajímají, vědí, že se blíží čas, kdy bude na keynote představen jeho následovník – iPad 2. Jak čas plyne, zaplavují internet „zaručené“ informace, které jablečnou komunitou vždy pěkně zacloumají. Spíše než o věrohodné informace se ale jedná o spekulace, které si dokonce i někdy protiřečí. Jablíčkaři ale v rámci dobrých mravů pochopitelně poctivě hltají každou z nich.

Podle zdrojů důvěrných agentuře Concord Securities bude rozlišení druhé generace identické s první verzí, tedy 1024 × 768 pixelů. Většina spekulací se přitom doposud točila kolem toho, že Apple se chystá u iPadu 2 použít retina displej nebo alespoň částečně zvýšit hustotu pixelů. Osobně jsem tomu vůbec nevěřil, hlavně z důvodu, že použití takové technologie je pro zařízení s úhlopříčkou 9,7“ zkrátka drahé a rozlišení kolem 2500 × 2000 px zřejmě i dost náročné na baterii. Druhá varianta by byla již akceptovatelnější, i když rozlišení by bylo stále na tablet dost velké (2048 × 1536 px). Apple ale údajně nakonec zavrhl i tuto variantu.

Oproti tomu se zaměří na displej jako takový – údajně bude tenčí (uvádí se o 30 až 35 procent) a díky nasazení anti-reflexní vrstvy nabídne také lepší zážitek při čtení za slunečného počasí. Jeho plocha bude odrážet méně odpadajícího světla, čímž si Apple bude moci v zápisníčku odškrtnout jednu z výtek první generace.

iPad 2: stejné rozlišení, dvoujádrový procesor a lepší čtení na sluníčku
i Zdroj: PCTuning.cz

iPad 2 podle všeho bude lehčí, tenčí než jeho předchůdce. Poháněn bude dual-core procesorem A5 (dvě jádra Cortex-A9) s frekvencí 1,2 GHz s koprocesorem PowerVR SGX543 ve dvoujádrové konfiguraci. Narůst by měla i kapacita RAM, a to na uživateli vyžadovaných 512 MB. Apple údajně nasadí také kameru pro videohovory, gyroskop a snad i zadní fotoaparát. Na potvrzení spekulací si musíme ještě počkat, ale jisté je jedno, V Cupertinu umí překvapit, na to jsou specialisty v oboru.

Zdroj: MacRumors

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama