elektronicke-knihy-se-na-amazonu-prodavaji-lepe-nez-tistene-dari-se-i-ctecce-kindle
Novinka Elektronické knihy se na Amazonu prodávají lépe než tištěné. Daří se i čtečce Kindle

Elektronické knihy se na Amazonu prodávají lépe než tištěné. Daří se i čtečce Kindle

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

31. 1. 2011 13:00 3

Největší internetový obchod oznámil, že poprvé v historii prodává více digitálních knih než klasických „paperbacků“.

Reklama

V oznámení svých čtvrtletních zisků zveřejnil americký gigant Amazon zajímavé výsledky. Od začátku roku se na každých 100 brožovaných knih prodalo 115 elektronických (Kindle) knih, vůči vázaným pak e-booky dosáhly prodejů dokonce třikrát větších. Do statistiky navíc nebyla zahrnuta čísla volně stažitelných titulů, jinak by se jednalo o mnohem větší rozdíly. Čtvrtletní příjmy společnosti nakonec dělají celkem 12,95 miliardy dolarů, což značí nárůst 36 procent oproti stejnému kvartálu minulý rok. Nejprodávanějším produktem v historii Amazonu se stal Kindle třetí generace. Nebyla zveřejněna přesná čísla, ale jedná se o miliony prodaných kusů tohoto zařízení.

Elektronické knihy se na Amazonu prodávají lépe než tištěné. Daří se i čtečce Kindle
i Zdroj: PCTuning.cz

„Díky našim zákazníkům jsme dosáhli dvou velkých milníků," řekl Jeff Bezos, zakladatel a CEO společnosti Amazon. „Měli jsme první desetimilardové čtvrtletí, a po prodeji miliónů čteček Kindle třetí generace s novým Pearl e-ink displejem vystřídaly v průběhu čtvrtletí Kindle knihy ty brožované a staly se tak nejpopulárnějším „formátem“ na Amazon.com."

Zajímavé by bylo vědět, kolik uživatelů využívá Kindle aplikace ve svých mobilních zařízeních (tablety, smartphony apod.). Vzhledem k blížícímu se roku plného těchto MID zařízení se dají očekávat ještě větší prodeje e-booků a elektronického obsahu obecně.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama