odvykaci-tabory-pro-korejske-deti-zavisle-na-videohrach-vojna-jako-remen
Novinka Odvykací tábory pro korejské děti závislé na videohrách? Vojna jako řemen!

Odvykací tábory pro korejské děti závislé na videohrách? Vojna jako řemen!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 1. 2011 16:17 40

Když už rákoska nestačí a rodičům dojde trpělivost, je ratolest poslána do odvykacího centra s přísným režimem.

Reklama

V Asii jsou videohry po internetu nesmírně populární, což má za následek, že drtivá většina dětí a dospělých tráví u počítače nebo videoherní konzole spoustu svého volného času. Situace je natolik alarmující, že tamní vlády zvažují časové omezení pobytu v oblíbených internetových hernách. V Číně a Koreji potom dokonce existují speciální odvykací tábory, kde se hráče snaží zbavit závislosti na hrách přísným vojenským režimem. Statistiky Soulu jsou doslova alarmující – země má přes dva miliony lidí závislých na internetových hrách.

Především mladší ročníky zcela polapeni virtuálním světem potom mají sklony k agresivnímu chování a nepravidelné školní docházce. Ve školách se napadají, šikanují a jsou známé také extrémní případy, že hráč umřel hlady, protože nebyl schopen se tzv. odlepit od počítače. Pokud na ně již neplatí rákoska a rodiče nemají zrovna hluboko do kapsy, mohou své dítko poslat do speciálního odvykacího tábora, kde se jej za pomoci tvrdých podmínek snaží závislosti zbavit. Očista spočívá v tvrdém vojenském výcviku, aby si svěřenci osvojili základní návyky.

Jsou oblečeni do vojenských uniforem, učí se jezdit na koni nebo za účelem otužování nuceni klečet ve sněhu a potírat si kůži sněhem. Fyzický výdej je prokládán společenskými hrami a terapeutickými sezeními. Počítač je svěřencům po celou dobu kompletně odepřen. „To moje máma mě donutila se do kurzu přihlásit, neboť jsem hrál příliš videohry,“ uvedl jeden z účastníků, 15letý Kang Han-Sol a pokračoval: „Doufám, že mi to pomůže a budu se tak moci více soustředit na studium.“

Odvykací tábory pro korejské děti závislé na videohrách? Vojna jako řemen!
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle výchovných poradců jsou dnes korejské děti sobecké a až nezdravě závislé na rodičích, nemají úctu ke starším a mají sklony k násilí. V Asii jsou tyto hodnoty alfou a omegou a tak když už si rodiče opravdu neví rady, neváhají se obracet na podobné instituce.

Aktualizace:

Nepřehlédněte:

Zdroj: allvoices

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama