tablet-hp-topaz-zarizeni-s-dvoujadrem-a-9-7-displejem
Novinka Tablet HP Topaz: Zařízení s dvoujádrem a 9,7" displejem

Tablet HP Topaz: Zařízení s dvoujádrem a 9,7" displejem

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

25. 1. 2011 11:00 11

První na webOS založený tablet byl konečně poodhalen. Zařízení s kódovým jménem Topaz nebude žádné šidítko, o tom svědčí i dvoujádrový procesor  Qualcomm na frekvenci 1,2 GHz.

Reklama

Čerstvé informace týkající se zařízení Topaz od HP (Palmu) jsou konečně venku. Nedávno jsme  vás informovali o tom, že Palm připravuje tablet s operačním systémem webOS. Nyní víme že se bude jednat o tablet, jež je založený na webOS a 9,7" IPS dotykovém displeji s rozlišením (1024 × 768). O výkon se postará Qualcomm (MSM8660) se dvěma jádry na 1,2 GHz a GPU adreno 220.

Tablet HP Topaz: Zařízení s dvoujádrem a 9,7" displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

Topaz se pochlubí hmotností 700 gramů, DDR2 operační pamětí o velikosti 512 MB, úložnou kapacitou 16/32/64 GB, o konektivitu se postará

Bluetooth a 802.11 b/g/n WiFi. Navíc si budete moci vybrat s WWAN (Wireless Wide Area Network) a GPS, nebo bez. Na přední straně zařízení nechybí ani kamera

pro videohovory

s rozlišením 1,3 megapixelu. Konektorem je standardní micro USB port, ale co mě opravdu potěšilo je

slibovaná

8 hodinová výdrž baterie a podpora indukčního nabíjení! Nabíjet tedy bude možné i „bezdátově“ s Touchstone, viz toto video s Palm Pre. Konečná konfigure by ještě mohla být pozměněna, ale pokud k tomu dojde, mělo by se jednat pouze o drobné změny a případné vylepšování. Cenu ani datum vydání zatím výrobce neprozradil.

Zdroj: TCMagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama