victorinox-secure-ssd-nuz-ktery-by-vam-zavidel-i-macgyver
Novinka Victorinox Secure SSD: nůž, který by vám záviděl i MacGyver

Victorinox Secure SSD: nůž, který by vám záviděl i MacGyver

Jan Černý

Jan Černý

14. 1. 2011 09:00 6

Ne každý problém se musí řešit násilím. To vědí ve švýcarském Victornoxu, a tak to kapesního nože integrovali SSD s eSATA a USB 2.0.

Reklama

Každý správný muž, nosí sebou nůž praví jedno pořekadlo. A to je překvapivě aktuální i v 21. století. Značka Victorinox proslula díky pověsti svých armádních nožů a v posledních letech se je nebojí rozšířit ani o poslední technologické novinky. Již před více než deseti lety uvedla na trh multifunkční armádní nůž s heslovaným 32MB flashdiskem. Nyní jde však mnohem dál. Victorinox Secure SSD totiž kromě nůžek, pilníčku na nehty, šroubováku a sady nožů obsahuje podle slov Victorinoxu nejmenší SSD disk na světě. Ten obsahuje kombinovaný eSATA/USB 2.0 konektor a také 32bitový procesor pro rychlé hardwarové šifrování a synchronizaci souborů. K prohlížení obsahu nebo zbývajícího místa můžete použít integrovaný displej s elektronickým inkoustem. Těžko říci, jaký SSD řadič disk integruje, ale osobně bych to tipnul na JMicron JMF616 – ten jako jediný ze současné nabídky obsahuje USB 2.0 i SATA 300 Mb/s rozhraní.

Victorinox Secure SSD: nůž, který by vám záviděl i MacGyver
i Zdroj: PCTuning.cz

Ceny ani termín uvedení na trh nejsou v tuto chvíli známy. Už teď však lze říci, že nepůjde o levnou záležitost. Zmenšení sebou ponese minimálně dalších 20 % nákladů navíc a ani švýcarský nůž není nejlevnější. Nejmenší 64GB model by se mohl prodávat okolo 5 000 Kč (205 Euro), nejdražší 256GB pak okolo 20 000 Kč (820 Euro). A když už jsem v nadpisu zmínil MacGyvera, tak věřte, že tehdy mohl ve svém nožíku schovávat data leda tak na děrovaných štítcích. Velký pokrok za 25 let, nemyslíte?

Nepřehlédněte:

Zdroj: Ubergizmo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama