ocz-reklo-pametem-hasta-la-vista-a-preorientuje-se-na-ssd
Novinka OCZ řeklo pamětem hasta la vista a přeorientuje se na SSD

OCZ řeklo pamětem hasta la vista a přeorientuje se na SSD

Jan Černý

Jan Černý

13. 1. 2011 11:00 2

Staré moudro praví, že v nejlepším se má přestat, a tak se legendární výrobce se rozhodnul udělat tečku za svou slavnou minulostí.

Reklama

Loni v létě si OCZ uvědomilo, že pro asijskou konkurenci, která mnohdy kopíruje výrobní postupy od ostatních, není žádnej kumšt vyrobit levné a rychlé DDR3 paměti. A protože OCZ nemohlo konkurovat cenou, rozhodlo se opustit nejlevnější trhy a věnovat se jen prémiovým řadám pamětí. Ani to však nestačilo – prodej byl mizerný, a proto se vedení rozhodlo ukončit výrobou operačních pamětí úplně.

OCZ řeklo pamětem hasta la vista a přeorientuje se na SSD
i Zdroj: PCTuning.cz

Ryan Petersen, generální ředitel společnosti, to vysvětluje tak, že je potřeba více investovat do rozvíjejícího se odvětví SSD disků (78 % všech příjmů), kde jsou mnohem vyšší marže. Odchod společnosti z trhu s DRAM pamětmi je plánovaný na konec fiskálního roku (28. února 2011). Stávající zákazníci se však nemusejí obávat – kvalitní technická podpora zůstane zachována. Také lze očekávat, že se poslední kusy DDR3 modulů budou válet na pultech obchodů ještě do poloviny letošního roku. Pomalu zamačkávám slzu, protože stále mi v jedné postarší sestavě běží legendární OCZ Platinum Dual Channel s TCCD čipy od Samsungu.

Zdroj: TweakTown, bi-tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama