nova-deska-asus-rampage-iii-black-edition-s-asus-thunderbolt
Novinka Nová deska Asus Rampage III Black Edition s Asus ThunderBolt

Nová deska Asus Rampage III Black Edition s Asus ThunderBolt

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 1. 2011 10:00 1

Asus na CES 2011 ukázal mimo desek pro Sandy Bridge také jednu se starší paticí 1366, ke které vytvořil hybridní dedikovanou kartu.

Reklama

Zatímco se na CES 2011 výrobci předháněli, kdo bude mít nejlepší desku pro Sandy Bridge s paticí 1155, Asus ukázal novou desku s čipsetem X58 a paticí 1366. Asus Rampage III Black Edition je trochu pozměněná deska Rampage III Extreme. Najdeme na ní dva porty SATA 6 Gb/s a šest 3 Gb/s portů, osm USB 2.0 portů, dvakrát USB 3.0. Napájení procesoru je zajištěno dvěma 8pinovými konektory a pravděpodobně další tři Molex konektory pro napájení PCI Express ×16 portů, které jsou přítomné čtyři.

Nová deska Asus Rampage III Black Edition s Asus ThunderBolt
i Zdroj: PCTuning.cz

Teď ale k té zajímavější věci. Asus vytvořil novou dedikovanou hybridní kartu, která bude přibalena minimálně k této desce. Jedná se o Asus ThuderBolt a kombinuje výkonný síťový čip Bigfoot Networks Killer 2100 a také zvukový čip Xonar z vlastní dílny. Asus Xonar podporuje 7.1kanálový zvuk, EAX a má udávaný odstup signál/šum 100 dBA. Cenu Asus neuvedl a zatím není známé ani to, jestli se bude Asus ThunderBolt prodávat také samostatně.

Zdroj: NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama