google-potvrdil-android-nekdy-posila-sms-jinym-prijemcum
Novinka Google potvrdil: Android někdy posílá SMS jiným příjemcům

Google potvrdil: Android někdy posílá SMS jiným příjemcům

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 1. 2011 15:22 12

Chyba se poprvé objevila v červnu minulého roku. Google ale dělal, že nevidí, neslyší. 

Reklama

Před několika měsíci se na internetu objevila zpráva, že uživatelé operačního systému Android mají dobrý důvod k ostražitosti. Množily se totiž případy, kdy vestavěná SMS aplikace v důsledku softwarové chyby rozesílala zprávy náhodným kontaktům z adresáře, což mohlo způsobit nejednu nepěknou lapálii. Problém putuje robotickou komunitou již od června minulého roku, avšak k jeho nápravě mezitím nedošlo.

Google byl se situací obeznámen, ale jeho přístup byl v tomto ohledu veskrze laxní a v dlouhodobém horizontu svým způsobem i trapný. Klient se chová zákeřně, a tak není vyloučeno, že si jeho záškodnického chování nemusela řada uživatelů vůbec všimnout. Chyba se vyskytuje v případě, když uživatel odpoví na SMS v konverzaci. Při vytváření nové textovky se nevyskytuje. Nemilé překvapení může nastat ve chvíli, kdy si necháte zobrazit podrobnosti o zprávě, kdy se v kolonce („to“ nebo-li komu) ukáže její skutečný příjemce. Někteří se setkali s tím, že zpráva dorazila jinému náhodnému příjemci z adresáře.

K problému dochází napříč celou platformou, tedy jsou s ním konfrontováni majitelé rozličných telefonů od různých výrobců. Android je postižen od verze 1.6 až po 2.2. Lapálie podle Googlu zatím postihla poměrně malé procento uživatelů. Měli byste však mít na paměti, že takové riziko existuje. Google nyní slibuje, že vyvinul opravu a chystá se ji v krátké době distribuovat. Nicméně jedná se o trapnou a degradující epizodu…

Google potvrdil: Android někdy posílá SMS jiným příjemcům
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama