sapphire-pracuje-na-zakladni-desce-pro-sandy-bridge-vybavenou-cipem-lucid-hydra
Novinka Sapphire pracuje na základní desce pro Sandy Bridge vybavenou čipem Lucid Hydra

Sapphire pracuje na základní desce pro Sandy Bridge vybavenou čipem Lucid Hydra

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

8. 1. 2011 11:00 3

Na veletrhu CES 2011 se objevila vývojová verze desky pro procesory Sandy Bridge, která nese čip Lucid Hydra. Pracuje na ní Sapphire.

Reklama

 Používání čipu LucidLogix Hydra 200, bylo minulý rok výsadou výrobce MSI. Letos se tento čip, který má být konkurencí pro SLI a CrossFire a přinášet 100% škálování s grafickými čipy různých výrobců (nVidia a AMD), objeví na desce firmy Sapphire. Základní deska bude založena na čipové sadě P67 a ponese patici 1155 pro nejnovější procesory Intel Core 2. generace. Procesory architektury Sandy Bridge budou napájeny 8 fázemi a bude potřeba jeden 8pinový kabel.

Sapphire pracuje na základní desce pro Sandy Bridge vybavenou čipem Lucid Hydra
i Zdroj: PCTuning.cz

Deska ponese tři plnohodnotné PCI Express ×16 sloty, jeden PCI Express ×4 a dva PCI sloty. Dále zde nalezneme 3× SATA 6 Gb/s, 4× SATA 3 Gb/s, 2× USB 3.0, eSATA, 2× gigabitový Ethernet, 7.1kanálový zvukový čip, FireWire, Bluetooth, LED displej a nakonec tlačítka Power, Reset a CMOS Reset. Grafické sloty pak potřebují ještě přídavné napájení v podobě Molex konektoru. Zatím se jedná o vývojovou verzi a může se ještě změnit. 

Zdroj: SemiAccurate

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama