microsoft-predstavil-avatar-kinect-pro-xbox-360
Novinka Microsoft představil Avatar Kinect pro Xbox 360

Microsoft představil Avatar Kinect pro Xbox 360

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 1. 2011 13:20 3

Technologie využívá rozpoznávání tváří a těla k vytvoření avatarů.

Reklama

Kinect, Kinect, Kinect a zase Kinect. Poslední dobou o něm slýcháme téměř neustále a neuplyne den, aby se některý z programátorů nepochlubil novým hackem. Kinect je prostě lákadlo a mánie okolo něj zřejmě tak rychle neskončí. Na veletrhu Consumer Electronics Show2011 představil Microsoft technologii rozpoznávání tváří pojmenovanou jako Avatar Kinect.

Jde o jakýsi mix MMORPG Second Life a PlayStation Home, avšak s avatary Xbox Live. Avatar Kinect umí snímat váš obličej a přenést jej na virtuální postavičku v počítači. Umí rozeznat smích a smát se, hýbat očima, je to zkrátka (téměř) dokonalý virtuální avatar. Microsoft nové využití Kinectu demonstroval v sympatickém videu, ve kterém spolu avataři v reálném čase komunikují.

Přístupná bude i funkce umožňující nahrávání videa a jeho následná publikace na sociální síti Facebook. Na výběr je zatím z 15 různých uživatelských prostředí, v nichž mohou avataři existovat. Od jara bude Avatar Kinect umět i on-line přehrávání videosnímků z Hulu Plus TV a filmů Netfilx. Dostupný bude zdarma pro všechny předplatitele Xbox Live Gold účtu.

Zdroj: vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama