figurka-gumoveho-steva-jobse-na-popud-applu-stazena-z-prodeje
Apple Novinka Figurka gumového Steva Jobse na popud Applu stažena z prodeje!

Figurka gumového Steva Jobse na popud Applu stažena z prodeje!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 1. 2011 16:15 9

Její hodnota mezi příznivci značky okamžitě vzrostla. Na eBay se prodávala dokonce za 2500 dolarů. Apple ale aukci zablokoval…

Reklama

Určitě to znáte, v mládí jste měl oblíbenou kapelu nebo herce, a pokud jste byl opravdový fanoušek, koupil jste si tričko s jeho podobiznou, plakát v životní velikosti nebo figurku, díky které jste jej měli neustále na očích. Své fanoušky má díky rostoucí popularitě i operační systém Google Android. Ti mohou na internetu vybírat z širokého spektra figurek v různých barvách a velikostech. Populární je ovšem i Steve Jobs z amerického Applu.

Figurka gumového Steva Jobse na popud Applu stažena z prodeje!
i Zdroj: PCTuning.cz

Duchovní otec jablečné společnosti, jehož prestižní ekonomický deník Financial Times v minulých týdnech navíc vyhlásil i osobností roku 2010 a označil za první rockovou hvězdu na poli IT, se koncem roku také dočkal své figurky. Figurka je vyrobená z tvrdé gumy, stojí na bílém podstavci ve tvaru nakousnutého jablka a na výšku měří pravděpodobně ±20 centimetrů. Chybět ani tentokrát nemůže legendární černý rolák a džíny značky Levi’s. Výsledný dojem celého počinu pouze trochu kazí nepřirozeně veliká hlava, která zabírá téměř třetinu postavičky. V jedné z rukou gumový Steve drží telefon iPhone, druhá umocňuje výjimečnost jablečného produktu.

V balení naleznete poté i papírové bubliny, do kterých můžete dopsat některou z jeho oblíbených hlášek (např. legendární „One More Thing“) a za asistence lepidla ji připevnit k figurce. Po vyrobených 300 kusech se doslova zaprášilo, není divu. A kdo zaváhal, má zkrátka smůlu. Na společnost M.I.C. Gadget, která figurku vyráběla, Apple okamžitě podal pro porušení autorských práv žalobu, přičemž se dožadoval okamžitého zastavení propagace výrobku a jeho stažení z trhu (pravděpodobně jim šlo o podstavec ve tvaru loga). Někteří toho okamžitě chtěli využít.

Filutové nejsou vesměs jen v České republice, ale i v zahraničí, a tak se někteří podnikavci jali na figurce vytřískat balík. Produkt, který se přes noc stal sběratelským kouskem s několikanásobně vyšší hodnotou než v den prodeje, se v internetovém obchodu eBay prodával za těžce nadsazených 2500 dolarů. Aukce byla ale na popud Applu zrušena, své štěstí tak zřejmě naštvaní majitelé zkouší po fórech…

Figurka gumového Steva Jobse na popud Applu stažena z prodeje!
i Zdroj: PCTuning.cz

Nepřehlédněte:

Steve Jobs: první rocková hvězda IT a osobnost roku podle Financial Times

Zdroj: 1 2 3 4

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama