samsung-predstavil-hybrid-mezi-zrcadlovkou-a-kompaktem
Novinka Samsung představil hybrid mezi zrcadlovkou a kompaktem

Samsung představil hybrid mezi zrcadlovkou a kompaktem

Jan Troška

Jan Troška

1. 1. 2011 10:00 9

 Čip i mechanická část odpovídají kompaktu, tvar a výměnné objektivy zase zrcadlovce.

Reklama

Nový Samsung NX11 posiluje řady "nezrcadlovek", tedy foťáků, které sice jako zrcadlovky vypadají, ale uvnitř skrývají vnitřnosti z levnějších kompaktů. Podle všeho se tato třída postupně rozroste ještě více, protože koncovým zákazníkům poskytuje mnoho výhod.

Předně boduje díky výměnným objektivům, které mají kvalitnější optiku než zabudované objektivy většiny kompaktů. Ostření a zoom lze ovládat kroužky na objektivu, což je nesrovnatelně rychlejší, než ovládání přes tlačítka na těle aparátu. Zároveň si ale zachovávají solidní cenu a na ovládání jsou podobně jednoduché, jako klasické kompakty. Mají hledáček (byť vzhledem ke konstrukci elektronický), který usnadňuje fotografování na přímém slunci. V neposlední řadě vítězí také vzhled, protože zákazníkům dávají image pravých fotografů.

Mezi nevýhody patří větší rozměry a hmotnost, nový Samsung má 123 × 87 × 39,8 mm, resp. 360 gramů. Elektronika rovněž není tak rychlá, jako u dražších zrcadlovek.

Z dalších parametrů stojí za zmínku čip s velikostí APS-C a rozlišením 14,6 Mpix. Čip má stejnou velikost, jako ten u zrcadlovek, Samsung by tak měl mít nízkou úroveň elektronického šumu. Snímky lze komponovat přes EVF hledáček s VGA rozlišením nebo AMOLED displej o úhlopříčce 3 palce. Nechybí rozsáhlé scénické režimy, funkce detekce tváří a nahrávání videa v rozlišení až 720p. Se základním objektivem 20-50 mm bude k dostání od února 2011 za cenu 649 USD (v přepočtu 12 300 Kč).

Samsung představil hybrid mezi zrcadlovkou a kompaktem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: dpreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama