na-smartphony-utoci-malware-nejvice-na-android-antivir-bude-nutnosti
Novinka Na smartphony útočí malware, nejvíce na Android. Antivir bude nutností?

Na smartphony útočí malware, nejvíce na Android. Antivir bude nutností?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 12. 2010 14:45 6

Za poslední rok vzrostl počet útoků o 33 procent. Uživatelé, mějte se na pozoru!

Reklama

Podle společnosti AdaptiveMobile, jež se zabývá bezpečností mobilních zařízení, vzrostly za minulý rok útoky malwaru na chytré telefony o 33 procent. Nejvíce infiltrací bylo zaznamenáno prostřednictvím textových zpráv a e-mailů, a to na populární platformě Android, i když celkový počet exploitů je v porovnání se staršími platformami stále relativně nízký.

Analytici z AdaptiveMobile nicméně jedním dechem dodávají, že útoky budou do budoucna stále sofistikovanější, a tak se dá očekávat, že brzy bude nastartován obchod se zabezpečovacím softwarem pro mobilní telefony. Mít nainstalovaný antivirový program na svém komunikátoru bude v letech následujících pravděpodobně standardem.

Nejúčinnější prevencí je ale odjakživa zdravý rozum, tzn. nevěřit všemu, neklikat na každou „ptákovinu“, nespoléhat se plně na bezpečnostní software. Ten, kdo si opravdu nemůže pomoci, bude mít ještě možnost vrátit se k používání tzv. hloupých telefonů. V AndroidMarketu se již delší čas nachází AVG Antivirus. Za verzi Professional zaplatíte 184 korun. K dispozici je ale i tzv. free varianta. No, přinejmenším to je dobré placebo.

Na smartphony útočí malware, nejvíce na Android. Antivir bude nutností?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: uberphones

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama