dvanactipalcovy-eee-tablet-od-asusu-co-nabidne
Novinka Dvanáctipalcový Eee Tablet od Asusu: Co nabídne?

Dvanáctipalcový Eee Tablet od Asusu: Co nabídne?

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

30. 12. 2010 11:00

Asus se chystá na trh s tablety, kde má velké plány se svým produktem Eee Pad EP121. Ten poběží na platformě Intel a operační systému Windows 7.

Reklama

iPad rozpoutal doslova revoluci a ostatní výrobci si chtějí z jeho úspěchu také něco urvat.  Proto na trh postupně přicházejí nejrůznější druhy tabletů, které se snaží zaujmout hlavně svou cenou a alternativní platformou (Android, Windows, Linux). Asus nyní vypustil další informace o chystaném 12“ tabletu Eee Pad EP121, jenž má podle něj velké ambice.

Dvanáctipalcový Eee Tablet od Asusu: Co nabídne?
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce úmyslně škádlí zákazníky a neposkytl žádné aktuální fotografie zařízení, ale přesto je jasné, že EP121 poběží na Windows 7 a CPU Intel Core i5. V přiloženém videu je i zmínka o hraní her a přehrávání Full HD videa, což znamená, že v zařízení bude úsporný grafický procesor, nebo procesor z řady Sandy Bridge s integrovaným grafickým jádrem. Multitouchový displej je možné ovládat perem, nechybí ani HDMI výstup, USB a čtečka SD karet. Mnohé jistě potěší i webkamera, kterou nalezneme nad displejem.

Tím bohužel přesnější informace končí, ale přímo ve videu si můžete všimnout této věty: „Co očekáváte od perfektního tablet PC? Výkon? Klávesnici plné velikosti? Rozšiřitelnost? Multi-tasking? Výdrž? ASUS vzal všechny vaše potřeby vážně..." Na videu i obrázcích Asus často odkazuje na klávesnici, z toho lze odhadnout, že k zařízení bude dok s klávesnicí. Podobný (nebo přímo tento?) prototyp jsme mohli spatřit na Computexu. Viz květnová novinka od Mirka Kočího.

Dvanáctipalcový Eee Tablet od Asusu: Co nabídne?
i Zdroj: PCTuning.cz

Za týden v Las Vegas začíná veletrh CES, kde Asus nepochybně představí hned několik dalších tabletů a konečně se dozvíme přesné informace, o kterých vás budeme samozřejmě ihned informovat.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama