bude-mit-pripravovany-iphone-5-take-3d-displej
Apple Novinka Bude mít připravovaný iPhone 5 také 3D displej?

Bude mít připravovaný iPhone 5 také 3D displej?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 12. 2010 14:30 4

Apple si v minulých týdnech nechal patentovat technologii, jež umožňuje sledovat 3D scénu, aniž byste potřebovali speciální brýle.

Reklama

Následující rok má patřit 3D technologii. Slýchat bychom o ni měli téměř na každém kroku, tzn. z novin, reklam v televizi, rádia nebo internetu. Jistě, hodně se rozšířila už letos, avšak to mluvíme stereoskopickém 3D, u kterého jsou vyžadovány speciální 3D brýle. Ty však uživatele nezřídkakdy limitují. Stále častěji se tak začíná hovořit o autostereoskopické technologii, jejíž velkou výhodu je, že není potřeba sledovat scénu s brýlemi, ať již pasivními, či aktivní. První vlaštovkou jsou televizory s trojrozměrným obrazem od společností Toshiba nebo Sharp, a na příští rok se chystají další zařízení.

Bude mít připravovaný iPhone 5 také 3D displej?
i Zdroj: PCTuning.cz

Do situace na trhu bude chtít  promluvit i japonská společnost Nintendo, která uvede kapesní konzoli Nintendo 3DS, jež bude schopná trojrozměrný obraz nejenom přenášet, ale také umět snímat trojrozměrné fotografie. Zdá se, že něco obdobného si pro zákazníky v roce 2011 přichystá i inovativní jablečný koncern. Americký patentový úřad totiž v minulých dnech schválil Applu technologii, jež slouží k prezentaci stereoskopických obrázku, při jejichž prohlížení nejsou potřeba speciální 3D brýle.

Žádost byla podána již v roce 2006, ale schválena až nyní. Americká společnost tak měla dostatek času optimalizovat technologii pro využití ve svých zařízeních. Z obrázku níže je patrné, že technologie by mohla nalézt své uplatnění např. i v televizorech nebo monitorech. Otázkou je, zda-li se její implementace dočkáme v připravovaném iPhonu 5 nebo některém z dalších zařízení. Osobně si myslím, že v novém telefonu ještě nikoliv, ačkoliv nic není jisté. Němci ze serveru PC Games Hardware spekulují spíše o jejím využití v některém z dalších iPadů, připravovaných monitorech a možná i v nové generaci Apple TV.

Bude mít připravovaný iPhone 5 také 3D displej?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: PCGH

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama