galaxy-player-konecne-plnohodnotny-konkurent-ipodu-touch-a-navic-s-androidem
Apple Novinka Galaxy Player: konečně plnohodnotný konkurent iPodu Touch a navíc s Androidem?

Galaxy Player: konečně plnohodnotný konkurent iPodu Touch a navíc s Androidem?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 12. 2010 17:52 18

Samsung se rozhodl konkurovat Apple. O tom, že to bude cesta trnitá se přesvědčíme již v příštím roce. 

Reklama

Na blížícím se veletrhu CES 2011 představí Samsung multimediální přehrávač, který se má stát důstojným konkurentem populárnímu iPodu Touch od společnosti Apple. Přístroj vychází z veleúspěšného mobilního telefonu Galaxy S. Pohánět jej bude 1 GHz procesor, poběží na Androidu 2.2 (FroYo) a bude mít 4“ dotykový Super Clear LCD (oproti Super AMOLED u Galaxy S) displej s WVGA rozlišením 480 × 800 obrazových bodů (iPod Touch má 640 × 960 px). Součástí bude také modul Bluetooth 3.0, WiFi nebo integrované GPS.

Na zadní straně bychom měli nalézt fotoaparát s rozlišením 3,2 megapixelů. Přední kamera pro případné videohovory má dostatečné VGA rozlišení. Samsung uvádí, že přehrávač zvládne i přehrávání HD videa (720p) a přijde na trh v kapacitách 8 GB, 16 GB nebo 32 GB. Klíčovou vlastností bude poté plnohodnotný přístup na Android Market. V zařízení má údajně být integrován i T-DMB přijímač.

Samsung, jež v poslední době jablečnou společnost kopíruje od A po Z, podle mne vstupuje do předem prohrané bitvy. Po podobně koncipovaném zařízení totiž pošilhávají lidé, kteří chtějí nejen poslouchat muziku, koukat se na videa nebo surfovat po internetu, ale také si čas od času zahrát nějakou kvalitní hru (nejlépe exkluzivní titul pouze pro jeho platformu). V tomto směru přehrávač postavený na Androidu nemá oproti iOS skutečně co nabídnout a uvažovat nad ním může jen jeho neoblomný příznivec.

Galaxy Player: konečně plnohodnotný konkurent iPodu Touch a navíc s Androidem?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama