supertelefon-nexus-s-nema-gorilla-glass-jistotou-bude-ochranna-folie
Novinka Supertelefon Nexus S nemá Gorilla Glass. Jistotou bude ochranná fólie

Supertelefon Nexus S nemá Gorilla Glass. Jistotou bude ochranná fólie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 12. 2010 16:00 4

Potvrdila to firma Corning, jež speciální tvrzené sklo s velkou houževnatostí a pevností vyrábí.

Reklama

V těchto dnech vstoupila na trh nová vlajková loď Androidu – supertelefon Nexus S. Nástupce prvního Nexusu již nevyrábí HTC, nýbrž konkurenční Samsung, který si na poli mobilních telefonů získal renomé především modelem Galaxy S. I dnes patří tento přístroj ke špičce na trhu, nicméně od prvních dnů je sužován několik neduhy: plastovým zadním krytem, absencí přisvětlovací diody, nutností připojovat se k PC přes nevyzpytatelný nástroj Kies a hlavně prachbídnou technickou podporou, jež telefon postupně zabíjí.

Ale zpátky k nově uvedenému Androidu. Zjednodušeně se dá říci, že Nexus S je převlečené Galaxy S, jehož největší devízou oproti původnímu modelu budou aktualizace přímo od Googlu. Přibylo ale i několik zásadních novinek, ze kterých se sluší vypíchnout především podporu technologie NFC (Near Field Communication), jež nám umožní použít telefon jako elektronickou peněženku, trojosý gyroskop, přisvětlovací diodu nebo tzv. zakřivený (contour) displej, jež pohlcuje více okolního světla a lépe přilne k obličeji.

Supertelefon Nexus S nemá Gorilla Glass. Jistotou bude ochranná fólie
i Zdroj: PCTuning.cz

Bohužel, možná v duchu dodržení tradice, i zde se najde několik věcí, které mohou potencionálního zákazníka odradit. První jsou (opět) plastová záda, druhým absence rozšiřujícího slotu pro paměťové karty a třetím nemožnost pořizovat 5Mpx kamerou videa v HD kvalitě. Na účtu Samsungu na Twitteru se navíc v minulých dnech objevila informace, že telefon není oproti prvotním předpokladům vybaven kvalitním tvrzeným sklem označovaným jako Gorilla Glass (disponuje velkou pevností a výbornou houževnatostí).

Supertelefon Nexus S nemá Gorilla Glass. Jistotou bude ochranná fólie
i Zdroj: PCTuning.cz

Pravděpodobně disponuje pouze standardním sklem, jež naleznete na řadě levnějších modelů. Podle některých jsou důvodem absence nedostatečné kapacity výrobce (pozn. firma Corning), druzí si naopak myslí, že zakopaný pes je ve tvaru displeje, kdy díky jeho zakřivení nebylo možné sklo vytvarovat do požadovaného tvaru.

Nepřehlédněte:

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama