tablet-kno-s-nvidia-tegra-jde-do-predprodeje-je-libo-dva-displeje
Novinka Tablet Kno s nVidia Tegra jde do předprodeje: Je libo dva displeje?

Tablet Kno s nVidia Tegra jde do předprodeje: Je libo dva displeje?

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

22. 12. 2010 09:00 4

Americká společnost Kno vypustila tablet, který je určen především pro studenty. Ten se pokusí prosadit i díky variantě se dvěma displeji.

Reklama

Firma dodržela slib z minulého měsíce a vypouští tablet založený na linuxu, konkrétně Ubuntu 9.10. K dispozici jsou varianty s jedním, nebo dvěma kapacitními displeji o velikosti 14.1 palců a rozlišením 1440 x 900 pixelů. Společnost Kno se stejnojmenným zařízením směřuje mezi studenty, pro které přímo vyjednala spoustu knih a učebnic, navíc díky podpoře většiny formátů nebude o obsah nouze.

Tablet Kno s nVidia Tegra jde do předprodeje: Je libo dva displeje?
i Zdroj: PCTuning.cz

 

O potřebný výkon se stará Nvidia Tegra T200 CPU (dual-core ARM Cortex A9) a 512 MB operační paměti. Ukládací prostor je 16 GB pro tablet s jedním a 32 GB se dvěma displeji. Díky Ubuntu 9.10 si zařízení poradí s téměř libovolným formátem, včetně Flashe. Zmiňovaný kapacitní displej není nijak malý a celé zařízení je tak doslova  „obřích“ rozměrů. Kompletní specifikaci naleznete na stránkách výrobce.


Varianta s jedním displejem stojí slušných $ 599 (10 500 Kč), zatímco s dvěma jde na 899 dolarů (15 500 Kč). Osobně se mi tablet líbí, ale velikost zařízení je opravdu nepraktická a nevím, jak pohodlně se bude něco takového ovládat. Co si o Kno myslíte vy? Má vůbec šanci se prosadit?

Nepřehlédněte:

Zdroj: Kno

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama