antivirus-od-microsoftu-jiz-podruhe-zdarma-ochrani-vas-pocitac
Novinka Antivirus od Microsoftu již podruhé: Zdarma ochraní váš počítač

Antivirus od Microsoftu již podruhé: Zdarma ochraní váš počítač

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

21. 12. 2010 09:00 16

Bezpečnostní software Security Essentials se dočkal další verze. Nově přináší vylepšené skenování a heuristickou analýzu.

Reklama

Uživatelé operačních systémů Windows XP, Windows Vista a Windows 7 se konečně dočkali a mohou stahovat novou verzi bezplatné ochrany z dílen softwarového giganta. Antivirová ochrana se dočkala výrazných  vylepšení. Vylepšeno a zrychleno bylo skenování (hledání hrozeb), přibyla heuristická analýza a nově potěší i kontrola provozu na síti.

Antivirus od Microsoftu již podruhé: Zdarma ochraní váš počítač
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky zmiňované heuristické analýze se program nemusí spoléhat jen na databázi známých virů, ale sám dokáže rozeznat nové hrozby. Provoz na síti je ve verzi 2 filtrován za pomoci platformy Windows Filtering, čímž je systém hlídán před útoky ze sítě. Ochuzeni o tuto funkci však budou uživatelé systému Windows XP - ten Windows Filtering Platform nepodporuje. Velmi užitečnou vychytávkou je možnost omezit vytížení procesoru softwarem. Uživatel si tak jednoduše navolí, kolik výkonu od 10% ke 100% si může antivirus během testu vzít.

Antivirus od Microsoftu již podruhé: Zdarma ochraní váš počítač
i Zdroj: PCTuning.cz

Kvalitních freeware antivirů není mnoho a Microsoft Security Essentials má určitě co nabídnou. Jednoduchostí a bezproblémovým během si získal spoustu uživatelů a s novou verzí nepochybně další přibudou. Microsoft Security Essentials 2 pro Windows stahujte na stránkách Microsoftu.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Microsoft

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama