ostra-slova-z-bileho-domu-julian-assagne-je-hi-tech-terorista
Novinka Ostrá slova z Bílého domu: Julian Assagne je hi-tech terorista

Ostrá slova z Bílého domu: Julian Assagne je hi-tech terorista

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 12. 2010 15:00 14

V pořadu Meet the Press stanice NBC to uvedl americký viceprezident, Joe Biden.

Reklama

Americký viceprezident Joe Biden o víkendu přirovnal zakladatele serveru Wikileaks Juliana Assagneho k hi-tech teroristovi. Jedná se o dosud nejostřejší kritiku z úst vysokého představitele Obamova kabinetu. Biden tvrdí, že zveřejňování tajných depeší ohrozilo životy amerických občanů a ztížilo prosazování jejich zájmů po světě.

Tato kritika je přitom v silném kontrastu s dřívějšími prohlášeními z úst ostatních vysokých činitelů Bílého domu, podle nichž úniky nepředstavují výraznější bezpečnostní riziko a nikoho nějak moc nepoškodily. V rozhovoru pro pořad Meet the Press televizní stanice NBC, dostal Biden otázku, zda administrativa může zabránit dalšímu úniku informací. Nacož odpověděl: „Momentálně to studujeme. Ministerstvo spravedlnosti to studuje.“

Ostrá slova z Bílého domu: Julian Assagne je hi-tech terorista
i Zdroj: PCTuning.cz

Koncem listopadu začal server Wikileaks zveřejňovat na 250 tisíc tajných amerických diplomatických depeší. Mezi nimiž můžeme nalézt výroky, které italského premiéra Silvia Berlusconiho označují za „neschopného, marnivého a bezmocného“ a ruského prezidenta Dmitrije Medvěděva za „nevýrazného váhavého střelce“. V komiksové terminologii byl poté americkým velvyslancem v Rusku označen jako Robin, pomocník Batmana Vladimíra Putin.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama