cesi-budou-mit-vlastni-wikileaks-spusti-ho-ceska-piratska-strana
Novinka Češi budou mít vlastní Wikileaks. Spustí ho Česká pirátská strana

Češi budou mít vlastní Wikileaks. Spustí ho Česká pirátská strana

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 12. 2010 16:00 6

Bizarní dokumenty z českých ministerstev budou zřejmě pořádná „nálož“.

Reklama

V úterý bude spuštěna česká obdoba Wikileaks, jež bude zveřejňovat uniknuté materiály z ministerstev, úřadů a dalších samospráv, informuje Česká pirátská strana. Pirateleaks bude platforma umožňující bezpečně a anonymně zveřejňovat „neprávem“ utajované materiály.

ČPS uvádí, že pravidla jsou nastavena tak, aby byla v souladu s platnou legislativou, svobodou projevu a tisku, a tak se neobává, že by se stala předmětem vyšetřování policie. „Podařilo se nám připravit řešení, která zajistí, že budou zveřejňovány dokumenty s podstatným dopadem na veřejnost, jejichž zveřejnění veřejnost nepoškodí. Právě naopak, společnost by poškodilo, kdyby zveřejněny nebyly“, uvádí se na jejich internetových stránkách.

Češi budou mít vlastní Wikileaks. Spustí ho Česká pirátská strana
i Zdroj: PCTuning.cz

Server bude úzce spolupracovat s odborníky a renomovanými médii, kterým umožní přednostní přístup k dokumentům. Tímto krokem chce ověřovat jejich autenticitu. „Pro začátek představíme dosud nezveřejněné materiály, které se úzce vážou k našemu programu a ke způsobu, kterým se u nás přijímají zákony“. První materiály budou odtajněny zároveň se spuštěním.

Zdroj: ČPS

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama