gainward-pripravuje-nereferencni-gtx-570-phantom
Novinka Gainward připravuje nereferenční GTX 570 Phantom

Gainward připravuje nereferenční GTX 570 Phantom

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

20. 12. 2010 09:00

Gainward připravuje novou GTX 570, která nespadá do žádné jeho edice. Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o pasivně chlazenou kartu, ve skutečnosti jsou ale uvnitř 3 větráčky.

Reklama

V Singaporu byl minulý týden viděn reklamní plakát s dosud ještě nevydanou grafickou kartou a pánové z VR-Zone se zeptali výrobce Gainward na pár detailů ohledně této připravované grafické karty. GTX 570 Phantom je vybavená jádrem GF110, což je vylepšené jádro GF100, které bude mít aktivovaných 480 CUDA jader a ponese standardních 1280 MB paměti. Frekvence jádra ještě nejsou stanoveny, ale budou v rozmezí od referenčních 732 MHz po 800 MHz, které má GTX 570 Golden Sample - Goes like Hell od stejného výrobce.

Gainward připravuje nereferenční GTX 570 Phantom
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafická karta bude mít úplně nový systém chlazení, který jsme u tohoto výrobce ještě neviděli. Od jádra povede 6 masivních heat-pipe trubiček do velkého heatsinku, který budou ofukovat 3 ventilátory. Ty budou navíc skryté pod síťkou, která by měla fungovat jako prachový filtr. Podle výrobce by mělo být chlazení v zátěži tišší, než u edice Golden Sample – Goes like Hell. Cena ani uvedení se neví.

Zdroj: VR-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama