warez-zhoubny-nador-nad-kterym-nelze-vyhrat
Novinka Warez: zhoubný nádor, nad kterým nelze vyhrát

Warez: zhoubný nádor, nad kterým nelze vyhrát

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 12. 2010 17:02 61

Podívejte se na graf, jak softwarové pirátství postihuje jednotlivé platformy.

Reklama

Každou chvíli slýcháme o tom, jak si vývojáři PC her stěžují na masivní pirátství, které zároveň označují jako skoro největší hrozbu tohoto odvětví. Většina z nich se tak v posledních letech zaměřuje hlavně na videoherní konzole. Aby ne, jak před rokem řekl šéf Epicu, Mike Capps: „V konzolích se točí peníze“.

Ukázkovým příkladem je herní studio Crytek, kdy druhý díl Crysis zavítá mimo PC také na Xbox 360 a Playstation 3. Ano, pilotní díl a datadisk byly kvalitní tituly, nicméně jejich prodeje nebyl tak velké, jak si v Cryteku představovali. A tak se dá očekávat, že dvojka bude (díky multiplatformnosti) hlavně o kompromisech.

Všichni poctiví hráči tak mohou spílat těm, kteří zdarma parazitují na dlouhodobé a tvrdé práci ostatních. Zdá se, že budeme bohužel i nadále svědky úpadku herního segmentu, kdy budou ničeni nezávislí vývojáři a studia inklinovat čím dál více ke konzolím. Piráti jsou zkrátka jako rakovina, je těžké je porazit. A tak nejsou překvapením ani výsledky aktuálního průzkumu serveru TorrentFreak.

Ti porovnali množství odkazů vedoucích na nelegální software v rámci jednotlivých platforem. Osobní počítače se i tentokrát umístili na samém vrcholu. Celková situace je ale mnohem horší. Odkazy na hry tvoří pouze 4 procenta všech torrentů. Nejvíce je bit hudební a filmový průmysl, kde odkazy dosahují téměř 85 procent.

Warez: zhoubný nádor, nad kterým nelze vyhrát
i Zdroj: PCTuning.cz

pro zvětšení klikněte

Zdroj: Kotaku

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama