americti-vojaci-budou-na-bojisti-pouzivat-iphone-a-telefony-s-androidem
Apple Novinka Američtí vojáci budou na bojišti používat iPhone a telefony s Androidem

Američtí vojáci budou na bojišti používat iPhone a telefony s Androidem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 12. 2010 17:54 6

Pentagon zkrátka mezi výrobci nerozlišuje. V terénu bude ambiciózní projekt otestován v únoru.

Reklama

Americká armáda chce na bojišti využívat takzvané chytré mobilní telefony, informuje server Gizmodo. Podle některých vysokých vojenských činitelů pomohou v kombinaci se speciálními vojenskými aplikacemi zvýšit bojeschopnost a efektivitu vojáků v terénu. Nicméně není to tak jednoduché. Američané budou nejprve muset vybudovat přenosnou mobilní síť, která bude umožňovat dostatečně rychlé datové přenosy.

Prvně ji zřejmě uvede v život v zemích, kde její jednotky momentálně operují, tzn. v Iráku či Afghánistánu. V souvislosti s tím bude nutné zmenšit proporce současných věží na nezbytné minimum, až je bude například možné instalovat na nákladní automobily. Pentagon narozdíl od řadových uživatelů nemá vyhraněné preference a mezi výrobci nerozlišuje. V úvahu tak připadá iPhone ale i telefony s operačním systémem Android.

Do budoucna se snad počítá i s využitím přístrojů, jakými jsou iPad, čtečky Kindle nebo Nook. I když to zní téměř už jako sci-fi. Podle aktuálních zpráv jsou chytrá zařízení v těchto dnech distribuována vojákům (nejprve zřejmě vybraným jedincům a následně každému), na které čeká speciální školící program. V terénu bude projekt otestován v únoru.

Američtí vojáci budou na bojišti používat iPhone a telefony s Androidem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama