nexus-s-supertelefon-googlu-se-predstavuje-video
Novinka Nexus S, supertelefon Googlu se představuje [video]

Nexus S, supertelefon Googlu se představuje [video]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 12. 2010 16:30 5

Novinkou je zakřivený (Contour) povrch displeje, aby při telefonování lépe „sedl“ k uchu.

Reklama

Necelý rok po uvedení vlajkové lodi Androidu – telefonu Nexus One, přichází na řadu jeho první pokračovatel. Nevyrábí jej již HTC, nýbrž jihokorejský konkurent Samsung. Ano, řeč je o supertelefonu Nexus S. Ve Spojených státech bude v nabídce obchodního řetězce Best Buy již pozítří, v Anglii se představí po 20. prosinci. Český človíček ostrouhá, zatím…

Uvnitř přístroje naleznete gigahertzový Hummingbird s jádrem Cortex A8 od Samsungu. Komunikátor dále nabídne 4“ Super Amoled displej s WVGA rozlišením 480 × 800 pixelů, který je zajímavý hlavně tím, že je prohnutý a pohlcuje více okolního světla a přilne lépe k obličeji. Za zmínku stojí také podpora technologie NFC (Near Field Communication), skrze níž může telefon posloužit i jako elektronická peněženka.

Nexus S, supertelefon Googlu se představuje [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Vestavěná paměť má kapacitu 16 GB (iNAND od Sandisku). Slot pro rozšiřující paměťové karty byl vynechán. Zadní část Nexusu S nese pětimegapixelový snímač doplněný o LED, jež je schopen pořizovat i video (zda v režimu HD není jisté). Jednou z nejzásadnějších novinek je Android ve verzi 2.3 (Gingerbread), který přináší řadu vylepšení a jemůž se budeme podrobně věnovat v některém z příštích článků. První video ukazuje obsah balení a samotný komunikátor, druhé a třetí potom některé přednosti nového Androidu.

Zdroj: Google

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama