google-spustil-betaverzi-sluzby-cloud-print-tisknout-bude-mozne-odkudkoli
Novinka Google spustil betaverzi služby Cloud Print: Tisknout bude možné odkudkoli

Google spustil betaverzi služby Cloud Print: Tisknout bude možné odkudkoli

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

10. 12. 2010 15:15 3

Internetový gigant Google vypouští jednu novinku za druhou. Teď se uživatelé konečně dočkají tiskové služby vyvíjené pro Chrome OS.

Reklama

Na webu založený operační systém Chrome OS má být ochuzen o některé standardní funkce, jednou z nich je i nativní podpora tiskáren. V Googlu tvrdí, že mají lepší řešení v podobě Cloud Printu, jež se dočkal spuštění testovací verze.

Google spustil betaverzi služby Cloud Print: Tisknout bude možné odkudkoli
i Zdroj: PCTuning.cz

Služba funguje na jednoduchém principu - uživatel odešle ze zařízení data k tisku, ta putují na servery Googlu, odkud jsou přeposlána na domácí tiskárnu. To vše bez ohledu na to, kde se uživatel a tiskárna nachází. Zatím tento způsob nativně podporují jen tiskárny HP Photosmart e-All-in-One, ale pokud vlastníte počítač s OS Windows a méte k němu připojenou jakoukoli tiskárnu, je řešení jednoduché. Po nainstalování developer buildu prohlížeče Chrome 9 stačí tiskárnu s prohlížečem „spárovat“ a můžete tisknout. Nevýhodou je však nutnost stále běžícího PC se spuštěným prohlížečem.

Google spustil betaverzi služby Cloud Print: Tisknout bude možné odkudkoli
i Zdroj: PCTuning.cz

Je zde jedno velké ale. Zatím existuje jen jediné zařízení založené na Chrome OS -

Cr-48

(o němž jsme informovali zde ) - fungující/podporující službu Cloud Print. U nás se k němu nedostanete, Google ho zasílá zdarma k otestování prozatím jen v USA. Cloud Print gigant plánuje v několika nejbližších měsících integrovat do svých služeb (Gmail, Docs apod.), přečemž by příslušná API pro vývojáře měla následně být uvolněna také. Plánována je i podpora pro zařízení na systému Android.

Zmiňovaný tisk přes prohlížeč Chrome si můžete vyzkoušet již teď, nastavením podle této stránky. Developer build Chrome 9 stahujte zde. Další zajímavé infrormace o Google Print beta naleznete na stránce k oficiálnímu představení.

Nepřehlédněte

:

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama