konec-spekulaci-playstation-phone-existuje-podivejte-se-na-video
Novinka Konec spekulací: PlayStation Phone existuje, podívejte se na video

Konec spekulací: PlayStation Phone existuje, podívejte se na video

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 12. 2010 15:30 15

Šéf Sony Ericssonu měl pravdu: „Když je někde hodně kouře, musí být někde pochopitelně i oheň“.

Reklama

Koncem měsíce jsme vám přinesli první fotografie přístroje, který v sobě spojuje přenosnou herní konzoli Playstation a výkonný komunikátor s moderním operačním systémem Android. Bylo těžké uvěřit, že první fotografie PlayStation Phone, na které jsme se dívali, nebyly dílem Photoshopu, ale skutečně zachycovaly funkční prototyp připravovaného zařízení. A navíc, společnost Sony a Sony Ericsson se k fotografiím odmítly vyjádřit, což vyvolalo další vlnu otázek a spekulací.

Se svou do pranice přišel i do té doby neznámý magazín Nowgamer, od kterého příběh, ve kterém evropská divize Sony snímky označila za podvrh, opsaly další magazíny. Původní zdroj, tedy renomovaný magazín Engadget, ale stále mlčel a svůj text ponechal v původní podobě. A tak jsem za to, že jsem fotografie ihned nezavrhl a neoznačil za podvrh, od některých z vás dostal vyhubováno. I přes příběh Nowgameru vše ale nasvědčovalo tomu, že přístroj skutečně existuje, což podpořilo i následné prohlášení šéfa Sony Ericssonu, Berta Nordberga, který v rozhovoru pro Wall Street Journal uvedl: „Když je někde hodně kouře, musí být někde pochopitelně i oheň“, který tím jistě narážel na spekulace letící internetem.

Konec spekulací: PlayStation Phone existuje, podívejte se na video
i Zdroj: PCTuning.cz
Konec spekulací: PlayStation Phone existuje, podívejte se na video
i Zdroj: PCTuning.cz

Na sklonku roku je ale záhada definitivně rozluštěná. PlayStation Phone je skutečný! Server Engadget se znovu vytáhl a místo obvyklých fotografií čtenářům tentokrát naservíroval video, na kterém je přístroj zachycen tzv. „za provozu“. Podle neověřených informací mu hnacím motorem bude čip Qualcomm MSM8655 na frekvenci 1,0 GHz, kterému bude sekundovat 512 MB RAM a 1 GB paměti ROM. Přítomna bude podle všeho i přední kamera a v přední části pod displejem i čtyři hardwarová tlačítka. Ovládací prvky jsou v základním režimu skryté, panel musíte vysunout, což je nejen logické, ale i praktické.

Nepřehlédněte:

Sony připravuje PlayStation Phone, podívejte se na první fo

tografie

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama