gran-turismo-5-nejrealistictejsi-automobilovy-simulator-vsech-dob
Novinka Gran Turismo 5: Nejrealističtější automobilový simulátor všech dob?

Gran Turismo 5: Nejrealističtější automobilový simulátor všech dob?

Michal Hlaváč

Michal Hlaváč

22. 11. 2010 13:30 19

Většina fanoušků automobilových simulátorů se jistě nemůže dočkat pravděpodobně nejrealističtějšího simulátoru automobilových závodů v podobě hry Gran Turismo 5. Už jen dva dny a hru si bude možné koupit ve všech významnějších obchodech, kde se hry prodávají. Oficiální a potvrzené datum uvedení na trh je 24. listopadu 2010.

Reklama

Gran Turismo 5 je hra od Polyphony Digital vyvinutá exkluzivně pro herní konzole Playstation 3. Tato hra vám dopřeje extrémní herní zážitek především v případě, že jste nadšenci do automobilových simulátorů. GT5 nabízí více než 1000 licencovaných vozů od předních světových výrobců a více než 20 různých tratí včetně testovací tratě z pořadu TopGear. Kdyby vám náhodou 20 tratí přišlo málo, tak nebuďte zklamaní, protože těchto 20 tratí má 70 různých variant jak je můžete projet. Vývojáři GT5 slibují i ultimátní vizuální zážitek při kterém prý bude velmi těžké rozlišit zda se jedná o hru nebo reálný závod. Mimo jiné se vaše vozidlo bude poškozovat v reálném čase a poškození bude mít velmi realistický dopad na ovládání a výkon auta. V GT5 se poprvé objeví možnost zahrát si online, což bude pro mnohé automobilové nadšence (včetně mojí maličkosti) důvod pořídit si Playstation 3 a překonat odpor ke konzolím :-). Mimo hraní online GT5 také nabídne možnost hrát v mnoha různých režimech od kariéry přes klasické mistrovství až po zkoušky k získání závodních licencí. Pro hráče, kteří nemají rádi nebo nezvládají hrát automobilové simulátory je v GT5 připraven i arkádový mód.

Gran Turismo 5: Nejrealističtější automobilový simulátor všech dob?
i Zdroj: PCTuning.cz

Instalace hry nám všem nejspíš „vyrazí dech“, protože na PC instalovat hry, kde instalace zabere 10GB je v dnešní době běžné, ale instalovat 10 GB na PS3, to si troufám říct, že tu ještě nebylo. Většina hráčů, kteří nejsou zarytými fanoušky automobilových simulátorů nejpravděpodobněji zvolí základní 256 MB intalaci, kterou hra vyžaduje. Pro hardcore fanoušky, kteří si chtějí hru užít plynule se vším, co GT5 nabízí, je jasnou volbou 10GB instalace, což je ještě o 1GB více než instalace Forza 3 na XBoxu 360. Jen si nejsem úplně jistý tím, že zarytý fanoušek automobilových simulátorů ve zdraví přežije 10GB instalaci trvající přibližně 50min.

Gran Turismo 5: Nejrealističtější automobilový simulátor všech dob?
i Zdroj: PCTuning.cz

Možná vám přijde, že to píši spíše jako nějaký PR článek, ale věřte, že než jsem si o GT5 přečetl několik článků a prohlédl trailery, tak jsem byl zarytým odpůrcem herních konzolí a především Playstationů. Gran Turismo 5 mne opravdu nadchlo a trochu se bojím, že až si ho koupím a zahraji, tak mě veškeré nadšení zase opustí a Playstation 3 bude sloužit jen jako Blu-Ray přehrávač :-). V následujících videích se můžete podívat, jak skvěle hra vypadá a proč jsem z ní tak nadšený. Velice bych uvítal, kdybyste se s námi nebáli podělit o vaše názory ke hře GT5 v diskuzi pod článkem.

DOPORUČENÍ: Spusťte si videa v maximálním rozlišení!

Zdroj: IGN FZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama