ssd-vyrobene-ve-spolupraci-hitachi-gst-a-intelu-blesk-je-muj-pomalejsi-bracha
Novinka SSD vyrobené ve spolupráci Hitachi GST a Intelu: Blesk je můj pomalejší brácha

SSD vyrobené ve spolupráci Hitachi GST a Intelu: Blesk je můj pomalejší brácha

Jan Černý

Jan Černý

19. 11. 2010 15:00 11

Nové serverové SAS disky se vyrábějí v kapacitách 400 GB, 200 GB a 100 GB. A díky SLC buňkám zvládají až 46 tisíc operací za sekundu a komunikují rychlostí až 6 Gb/s.

Reklama

Hitachi GST a Intel oficiálně oznámili, že společně vstupují na trh enterprise SSD disků. Ty jsou určeny pro servery a vydrží v těch nejtvrdších podmínkách, jako jsou zápisy stovek gigabajtů dat denně, přičemž největší model vydrží minimálně 35 PB (petabajtů, 1 PB = 1 000 TB). Nová řada 2,5“ disků se honosí názvem Ultrastar SSD400S. Intel uvádí rychlost čtení 535 MB/s a zápisu 500 MB/s. Díky tomu patří disk mezi jedny z nejrychlejších na trhu (ne však mezi SSD do PCIe).

Disk obsahuje nový řadič SSD Intelu a SLC NAND Flash čipy vyrobené 34nm procesem. Velkou zajímavostí vzhledem ke kapacitě je nízká spotřeba 5,5 W. Disk je tak velice účinný a vychází 8 360 iops na jeden watt. SSD Hitachi Ultrastar SSD400S se bude vyrábět v kapacitách 100 GB, 200 GB a 400 GB pro serverové rozhraní serial-attached SCSI (SAS) a optické Fibre Channel (FC). Dostupnost lze očekávat během první poloviny roku 2011. Katalogový list (datasheet) naleznete zde.

SSD vyrobené ve spolupráci Hitachi GST a  Intelu: Blesk je můj pomalejší brácha
i Zdroj: PCTuning.cz
SSD vyrobené ve spolupráci Hitachi GST a  Intelu: Blesk je můj pomalejší brácha
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Intel, Hitachi

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama