intel-light-peak-se-objevi-nejprve-v-zarizenich-apple
Apple Novinka Intel Light Peak se objeví nejprve v zařízeních Apple?

Intel Light Peak se objeví nejprve v zařízeních Apple?

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

15. 11. 2010 13:00 22

Intel chce v příštích letech na trh dostat konkurenci pro USB 3.0, která se jmenuje Light Peak. Jedná se o optický přenos a možná bude poprvé využit v zařízeních Apple.

Reklama

Na internetu kolují informace, že by se technologie Light Peak od Intelu, konkurence pro USB 3.0, mohla jako první objevit v zařízeních Apple. Steve Jobs se nechal slyšet, že nebude podporovat USB 3.0, dokud ho nebude mít Intel ve svých čipsetech. Jak víme, Intel by rád viděl místo USB 3.0 spíše Light Peak. Nejnovější informace říkají, že příští rok už bude vše okolo Light Peak připraveno. Je tak možné, že se u Apple nedočkáme USB 3.0, ale Ligh Peaku, tedy technologie přímo od Intelu. Další indicií je, že když Intel předvedl v roce 2009 Light Peak, běžel právě na operačním systému Mac OS X od Apple.

Intel Light Peak se objeví nejprve v zařízeních Apple?
i Zdroj: PCTuning.cz

Intel Light Peak slibuje rychlosti až 10 Gbps v první generaci. Light Peak funguje na principu optického přenosu, kdy jsou na obou stranách lasery a světlocitlivé detektory, které posílají data skrz optická vlákna v kabelu. Podle Intelu se tato technologie může využít nejen pro úložná zařízení, ale také pro monitory atd. Nakonec mám pro vás video přímo z testovací laboratoře.

Zdroj: NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama