milion-mobilnich-telefonu-kontroluje-cinsky-zombie-virus
Novinka Milion mobilních telefonů kontroluje čínský Zombie virus

Milion mobilních telefonů kontroluje čínský Zombie virus

Michal Hlaváč

Michal Hlaváč

14. 11. 2010 17:00 7

Virů pro mobilní telefony existuje poměrně málo a není to takový problém jako ve světě počítačů s Windows, ale i tak se čas od času objevují viry, které mnoha uživatelům mobilních telefonů pocuchají nervy.

Reklama

Aktuálním bezpečnostním problémem je Zombie virus, který se tváří jako antivirus a infikoval více než milion mobilních telefonů v Číně. Hackeři využili přístup do infikovaných mobilních telefonů k tomu, aby Zombie virus šířili dále, spamovali napadené telefony odkazy a pro jiné nepříjemné věci. Zombie virus připravuje všechny napadené uživatele o 300 000 amerických dolarů denně na dodatečných poplatcích. Objevit původce viru se ukázalo složitější než se předpokládalo, protože výrobce aplikace společnost Chendu Qimiao v které se virus skrývá prohlásil, že to nemá nic společného s malware a řekl, že je pro uživatele těžké rozlišit, která aplikace je infikována a která není. Společnost také oznámila, že je spojením s virem ovlivněno její podnikání, ale že to nikoho nepřekvapuje.

Milion mobilních telefonů kontroluje čínský Zombie virus
i Zdroj: PCTuning.cz

Velmi zajímavé je, že i po téměř 3 měsících od objevení Zombie viru není možné žádným rozumným způsobem tento virus odstranit. Je mnoho antivirových programů pro mobilní telefony, které tento problém řeší, ale jediné skutečně bezpečné a funkční řešení pro odstranění tohoto viru se zatím stále zdá být pouze vypnutí a výměna mobilního telefonu.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama