firefox-4-0-beta-7-ve-znameni-rychlosti
Novinka Firefox 4.0 Beta 7 ve znamení rychlosti

Firefox 4.0 Beta 7 ve znamení rychlosti

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

12. 11. 2010 09:00 14

Tvůrci oblíbeného prohlížeče Mozilla Firefox vydali další betaverzi chystané verze 4.0. Nový Firefox přinese výrazný nárůst rychlosti a hardwarovou akceleraci.

Reklama

Mozilla vydala další (v pořadí již sedmou!) betaverzi svého oblíbeného webového prohlížeče. V nejnovější verzi se dočkáme výrazného nárůstu výkonu ve zpracování JavaScriptu. Za zrychlení browser vděčí novému rozšíření stávajícího JavaScriptového enginu - JägerMonkey.

Firefox 4.0 Beta 7 ve znamení rychlosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak moc je nový Firefox rychlý? Na obrázku můžete vidět srovnání třech verzí tohoto prohlížeče. První v grafu - 3.6.12, druhá 4 Beta 4 a třetí zmiňovaná Beta 7. Výsledky jsou z online benchmarků, které měří rychlost zpracování JavaScriptu. Poslední Beta 7 své „bratříčky“ v testech výrazně poráží. Nutno však dodat, že práce s prohlížečem není zatím žádný med a např. odezva při přepínání mezi okny prohlížeče je nepřirozeně dlouhá.

Firefox 4.0 Beta 7 ve znamení rychlosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Jednou z hlavních novinek je hardwarová akcelerace, kterou využijeme již v betaverzi. Beta 7 nově umožňuje akceleraci i pod Windows XP a Mac OSX.  Potěší i podpora standardu WebGL, který nalezne využití pro webové hry, a to bez nutnosti doplňků třetích stran.

Firefox 4 Beta 7 můžete stahovat ze stránek výrobce.

Nepřehlédněte:

Zdroj: blog.mozilla.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama