samsung-predstavil-supertenky-lcd-panel
Novinka Samsung představil supertenký LCD panel

Samsung představil supertenký LCD panel

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

11. 11. 2010 11:00 8

Společnost Samsung Electronics představila některé ze svých inovací v oblasti plochých panelů. Jednou z nich je 10.1 palcové LCD s tloušťkou pouhých 1,8 mm.

Reklama

Na mezinárodním veletrhu FPD 2010 firma představila inovace a nové technologie v oblasti zobrazování. Zmíněný 1,8 mm tenký LCD panel založený 0,09 mm substrátu pryskyřice na se chlubí rozlišením 1024×600 obrazových bodů. Jas displeje je 250 cd/m2 a kontrastní poměr 1000:1. Panel si údajně poradí s 50% barevné škály standardu NTSC.

Samsung představil supertenký LCD panel
i Zdroj: PCTuning.cz

 

"S výjimkou použití pryskyřicového substrátu jsme použili stejný výrobní proces, jako pro naše stávající LCD panely,"  řekl jeden ze zaměstnanců společnosti.

Bez podsvícení má panel 0,44 mm na tloušťku a váží 28 gramů. Za tyto vlastnosti vděčí právě substrátu pryskyřice. Tloušťka a hmotnost stávajících panelů Samsungu založených na 0,5 mm tlustém sklu je 1,26 mm a 130 g (bez podsvícení). Rozdíl je tedy ve výsledku opravdu znát.

Samsung představil supertenký LCD panel
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový displej vypadá pěkně a o jeho případné vyžití by jistě nouze nebyla, navíc v době, kdy se firmy začínají předhánět ve výrobě tabletů a dalších MID zařízení. 10.1 palcový panel byl představen v notebooku a tabletu (viz obrázek). Takto tenkého LCD řešení se bohužel nedočkáme ihned, nýbrž za dva až tři roky. Výrobce tak bude mít dost času na vývoj a úpravy této nové výrobní technologie.

U Samsungu mají samozřejmě i „tlustší“ LCD, které pro vlajkovou loď společnosti - tablet Galaxy Tab bez problémů dostačují.

Zdroj: TCMagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama