chrome-8-beta-umozni-prohlizeni-pdf-i-bez-doplnku
Novinka Chrome 8 beta umožní prohlížení PDF i bez doplňků

Chrome 8 beta umožní prohlížení PDF i bez doplňků

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

5. 11. 2010 09:00 11

Vývojáři Google Chrome dodržují svůj šestitýdenní cyklus a uvolňují další betaverzi oblíbeného prohlížeče.

Reklama

Chrome 8 přináší standardní vylepšení, opravy chyb a další zrychlení. Navíc přibyla zajímavá vychytávka v podobě zabudovaného prohlížeče PDF. Již v betaverzi lze otevírat dokumenty přímo v Chrome, a to bez instalace dalšího softwaru či doplňků. Jak zní v oficiálním oznámení: „PDF dokument se v prohlížeči načte stejně rychle a hladce, jako webová stránka.“ 

Chrome 8 beta umožní prohlížení PDF i bez doplňků
i Zdroj: PCTuning.cz

K čemu je to vlastně dobré? Uživatelé nepochybně ocení hlavně rychlost otevírání dokumentů. Podle vývojářů se navíc jedná o bezpečnější způsob prohlížení PDF, neboť spousta škodlivého kódu se může skrývat právě v dokumentech samotných. Takový škodlivý kód bývá směrován na chyby v Adobe Readeru, který je nejpoužívanějším prohlížečem pro otevřený formát PDF. Vývojáři Chrome na to šli od lesa a prohlížený soubor běží ve vlastním „virtuálním“ prostředí - odděleně od zbytku prohlížeče.

Chrome 8 beta umožní prohlížení PDF i bez doplňků
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Osobně můžu potvrdit, že otevírání dokumentů je skutečně rychlejší a bez zbytečných prodlev způsobených načítáním externích modulů. Rychlost a funkčnost si můžete nejlépe otestovat sami na nějakém online interaktivním formuláři v PDF (např. zde). 

Finální verze Chrome 8 se dočkáme přibližně za čtyři týdny, ale plně funkční betaverzi můžete stahovat již dnes ze stránek Google. Vývojáři nelení a na Google Chrome Releases byla oznámena další (v pořadí již devátá!) verze oblíbeného prohlížeče.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama