budoucnost-je-podle-ballmera-v-html5
Novinka Budoucnost je podle Ballmera v HTML5

Budoucnost je podle Ballmera v HTML5

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

1. 11. 2010 10:00 5

Podle ředitele společnosti Microsoft je HTML5 vhodným řešením do budoucna, hlavně pak ve spojení s chystanou verzí prohlížeče IE9.

Reklama

Steve Ballmer, ředitel společnosti Microsoft hovořil na konferenci Professional Developers Conference (PDC) v Redmondu o nových trendech a technologiích. Mezi hlavní témata konference patřil Windows 7, Windows Phone, Azure, IE9 a Office365. Velkým překvapením proto byla přednáška Steva Ballmera, který se jako keynote zaměřil na HTML5.

Budoucnost je podle Ballmera v HTML5
i Zdroj: PCTuning.cz

Na jedná straně jsou tu chytrá zařízení” uživatelů a cloud platformy - jmenovitě Azure - na straně druhé. Ballmer nazval webový standard HTML5 lepidlem”, které je spojuje dohromady. Nový standard by se tak mohl stát jakýmsi univerzálním jazykem pro komunikaci mezi inteligentním zařízením a online službou. Mluvilo se hlavně o telefonech, tabletech, ale také konzolích, televizorech a PC.

Budoucnost je podle Ballmera v HTML5
i Zdroj: PCTuning.cz

Nějaký čas strávil šéf Microsoftu i mluvením o Internet Exploreru 9. Ballmer řekl, že IE9 si bude velmi dobře rozumět právě s HTML5. Viceprezident pro IE Dean Hachamovitch byl poté pozván na pódium, kde zdůraznil význam nového webového standardu a další plány Microsoftu. Hlavním tahákem má podle něj být samozřejmě hardwarová akcelerace webového obsahu, kterou nový prohlížeč umožní.

Softwarový gigant svým jednáním velmi překvapil, neboť prezentovat technologie třetích stran nemá ve zvyku. Je však dobré vidět, že to u Microsoftu s cloud computingem a HTML5 myslí opravdu vážně.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama